Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Опра отдава почит на убитата Бреона Тейлър с корицата на списанието си

отпечатай новината

04.08.2020 13:59 | Видян 1096 пъти

Опра отдава почит на убитата Бреона Тейлър с корицата на списанието си

Борбата за справедливост и арест на убийците на 26-годишната Бреона Тейлър получава нова трибуна. В исторически ход, водещата Опра Уинфри слиза от корицата на собственото си списание, а на нейно място застава чернокожото момиче.

По този начин Уинфри се включва в огромната група, която постоянно настоява виновниците за смъртта на Бреона да бъдат изправени пред съда и да получат заслуженото наказание. Момичето ще бъде на предните страници на „O, The Oprah Magazine“ за септемврийския брой. Това е първият път в 20-годишната история на списанието, в който Опра няма да бъде на първата му страница.

Освен това, този брой винаги се счита за най-важния, защото прави анализ на цялото лято и дава прогнози за следващите месеци. Корицата е още по-историческа, защото тази година е последната, в която списанието ще излиза в хартиен вариант. Опра прави този ход, защото иска да покаже на феновете, че трябва да се борят за справедливост и да не се примиряват със ситуацията.

„Представете си трима непознати мъже да влязат в къщата ви докато спите. Партньорът ви да стреля с пистолет, за да ви защити и след това получавате тежка телесна повреда. Това, което знам със сигурност: Не можем да си мълчим. Трябва да използваме всеки мегафон, за да поискаме справедливост. И именно затова Бреона Тейлър е на корицата на списанието“, пише Уинфри.

Корицата, на която Бреона е изобразена, е дело на дигиталния специалист Алексис Франклин. „Снимката, която използвах, е тази, на която Бреона сама се е снимала и много пъти е използвана от новинарските емисии“, казва Франклин. Допълва, че хората могат да видят искрата в очите на момичето и невинността, която излъчват.

26-годишната Бреона Тейлър беше застреляна фатално с осем куршума от полицаи, които са влезли в дома ѝ на 13 март. Властите са получили право да влязат без да почукат и са започнали да стрелят, след като приятелят на Бреона – Кенет Уолкър, е стрелял срещу тях.

Уолкър твърди, че полицаите не са се идентифицирали преди да влязат и затова той е помислил, че някой се опитва да ги ограби. След смъртта на Тейлър, се създаде закон в нейна чест, а властите в Кентъки забраниха влизането с взлом от страна на полицията.

Все пак, 5 месеца по-късно, все още няма обвинени за убийството на 26-годишното момиче.  

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !