Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Metallica постави българското си парче на 5-то място

отпечатай новината

03.08.2020 15:24 | Видян 865 пъти

Metallica постави българското си парче на 5-то място

Създателят и барабанист на Metallica Ларс Улрих подреди песните на бандата, които според него най-добре представят групата и на пета позиция е т.нар. българско парче.

За много фенове може би подредбата на Улрих е странна, но той я оправдава с това не само как публиката е възприела дадена песен, а и другите музиканти. Така на последното 115-то място е сложена Suicide & Redemption от албума Death Magnetic през 2008 г. „Това парче е загуба на време – нашето и на феновете ни“, заключава Ларс. Преди нея е сингълът от 2014 г. Lords of Summer - „Необяснимо защо изобщо сме го записали“, отсича барабанистът.

На 113-то и 112-то са и Don't Tread on Me и Of Wolf and Man от албума Metallica през 1991 г. Изненадващо, като се има предвид, че това е най-продаваната продукция на групата. „AC/DC ни вдъхнови за първото парче, а Рони Джеймс Дио – за второто, но не си личи, че сме разбрали какво е вдъхновение“, безкомпромисен е Ларс.

На 38-мо място е Until It Sleeps от албума Load през 1996 г. и Ларс го сочи като пример за добро вдъхновение – в случая от Soundgarden, но казва, че то е съвсем различно от всичко друго, което са правили, а тоталното мрачно настроение е заради кончината на родителите на Джеймс Хетфийлд - „Трябваше да си излее мъката и го направи“.

Челните 12 места заемат само парчета от албумите Master of Puppets (1986), Kill 'Em All (1983) и Ride the Lightning (1984). Любимото на българската публика Seek and Destroy , заради което бандата отново започна да го изпълнява на концертите си, е на пето място. Ларс подчертава, че и до ден днешен то е от най-силно въздействащите им неща по време на концертите.

На четвърто място е Master of Puppets - „Често го поставят като най-важното парче в историята на хеви метъла и траша – 32 години то все още е тотално разбиващо“. На трета позиция Ларс поставя For Whom the Bell Tolls, на втора е Hit the Lights.

Първото място изненадващо за мнозина е отредено на Damage, Inc. - „Финалната песен от Master Of Puppets хвърли ръкавица на всички. Има групи, които са по-бързи и по-зли, но с това парче всички разбраха, че Metallica са новите майстори на жанра“, отсича Ларс.


Източник: Monitor
Снимка: Бойко Кичуков

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !