Тома Биков със съдрани гащи

Тома Биков въвежда нова мода в официалното облекло в...

Ъпсурт и Б.Т.Р с концерти за ЧРД на...

Тази седмица, най-добрият клуб за жива музика в София -...

Трима частни колекционери дават оригинали на Кристо и Жан- Клод за изложба в Квадрат 500

отпечатай новината

22.07.2020 10:55 | Видян 331 пъти

Трима частни колекционери дават оригинали на Кристо и Жан- Клод за изложба в Квадрат 500

Благодарение на партньорството с трима частни български колекционери Националната галерия представя в Квадрат 500 изложба на художниците Кристо и Жан-Клод. Там може да бъдат видени три оригинални рисунки - “Мастабата” - съдейства галерия “Оборище 5”, “Над реката” и “Обградените острови”, богат снимков материал от множество проекти и подробни факти от творческата биография на артистичната двойка.

Вернисажът е на 23 юли от 17 до 20 ч при спазване на всички противоепидемични мерки и контролиран достъп. Изложбата ще продължи до 25 октомври.

Кристо и Жан-Клод винаги изцяло са финансирали своите проекти в публичното пространство чрез продажбата на подготвителни скици и рисунки, колажи и ранни произведения, без каквото и да е спонсорство или дарения. Проектите им стават възможни (а понякога и не) след често дълъг процес на преговори и постигнати договорености с държавните и местните организации, със съгласието на частните собственици, когато има такива, и при спазване на екологичните изисквания и норми.

Източник: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !