Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Калин Вельов стана депутат от ГЕРБ

отпечатай новината

17.07.2020 12:40 | Видян 1504 пъти

Калин Вельов стана депутат от ГЕРБ

С кадровите рокади започна днешното заседание на парламента. Музикантът Калин Вельов стана депутат от ГЕРБ. Артистът влиза в редиците на парламентарната група на мястото на подалата оставка Джема Грозданова.

Тя  беше депутат от 24 избирателен район в София. Следващият в листата е Калин Вельов. По правило, ако някой депутат се откаже, мястото му в парламента се заема от следващия в листата. Последният, разбира се, има правото да откаже също. Калин Вельов обаче няма да го направи и така автоматично става народен представител.

"Влизам в парламента, за да подкрепя ГЕРБ и правителството. Мисля, че не е удачно в момента кабинетът да подава оставка", аргументира решението си Вельов. "Политиката има нужда от хора на изкуството - по-шумни и по-приказливи", допълни музикантът.

Клетва положи и Елена Ангелинина от Воля.

Ангелинина пък влиза на мястото на Андон Дончев, който се оттегли по лични причини.

Всичко това не се случи без куриоз. Оказа се, че цели девет души от листата на "Воля" са се отказали да влязат в парламента. Така мандатът отиде при Ангелинина. Не е ясно защо и как в толкова много хора е липсвало желание да депутатстват. Подобни случаи обаче има доста в общинските съвети - съответният лидер посочва кой кандидат да получи мандат и следват необходимите действия.

За Ангелинина не са известни публични факти. Лидерът Марешки посрещна с букет цветя младата дама.

Снимка: БГНЕС


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !