Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Валери Йорданов спаси петима удавници

отпечатай новината

14.07.2020 10:39 | Видян 1321 пъти

Валери Йорданов спаси петима удавници

Лошото ченге Попето от крими сериала „Дяволското гърло” е спасил живота на петима души, давещи се в морето. Първият път извадил трима летовници, които била на косъм от смъртта на плажа в Силистар. Последният му случай е преди броени дни на къмпинг „Делфин” край Ахтопол, научи HotArena.

Валери Йорданов извадил двама младежи, които имали неблагоразумието да влязат във водата по време на мъртво вълнение. 46-годишният актьор летувал с двете си дъщери Яна и Йована, но бил отличен плувец и навсякъде се движел с въже и плавници. Инцидентът се случил преди дни.

Докато се препичал на брега с хлапетата, Валери дочул отчаяни викове за помощ. Актьорът видял, че двама младежи на около 30 години се опитвали да се задържат над водата и се хвърлил да им помага. Мъртвото вълнение ги повлякло навътре в морето, но все пак успели да извикат за помощ. Освен Валери, във водата се хвърлили още плажуващи.

„Вярно е, спасихме двама от мъртвото вълнение, но не съм бил само аз спасителят. Направих това, което всеки нормален човек на мое място би направил, не за да го пишат по вестниците или да го дават по телевизията. С морето шега не бива. Готов съм за всякакви случаи”, споделя актьорът, който не иска да се шуми по случая.

Малцина знаят, че Валери, който бе сред най-атрактивните актьори в хитовия сериал „Дяволското гърло”, бил доста буен като тийнейджър. Още от дете той бил непримирим към несправедливостта и с доста избухлив нрав. Като ученик ударил директора на елитна столична гимназия, а след това побързал да си изтегли документите от училището преди да го изгонят дисциплинарно. Актьорът бил отличник и втори в класа по успех. Директорът обаче го сграбчил за косата в първия учебен ден след лятната ваканция, креснал му да отиде да се постриже, след което го ритнал отзад. Валери му отвърнал на удара с кроше.

„Е, аз бях буйно момче. Просто нокаут! Беше изключително обидно, плюс това момичето, което харесвах, вървеше точно зад мен и унижението беше крайно. Прибрах се и казах на родителите си, че това училище няма да го завършва. Изтеглих си документите същия ден, иначе щяха да ме изключат без право на учене в София”, разказвал е Йорданов.

Бъдещата кино и театрална звезда се записал във вечерно училище. Там тийнейджърът бил най-младият, другите били на възраст между 25 и 35 години. Освен, че учел, започнал да работи. От 13-годишен се трудел по строежите в столицата. И днес си спомня бригадата, в която се включил на обект в столичния квартал „Люлин”. Майка му, която била преводачка с английски език, разбрала къде е синът й от приятелите му.

Валери работел с флекс, когато тя се появила със сандвичи. С тъга го попитала какво прави на този строеж, а той отвърнал: „Трудя се, майко!”. Не се налагало да работи, но искал сам да изкарва джобните си пари. А във вечерното училище осъзнал, че трябва да предприеме решителни действия, ако иска да успее.  До този момент съвсем не му хрумвало да избере актьорската професия, макар че бил почитател на киното, пише "Уикенд".

„Исках да стана лекар или адвокат, за да спасявам хората и да побеждавам лошото”, признава актьорът. Затова, когато попаднал на обява във вестник, в която се предлагали уроци по актьорско майсторство, решил да опита. Харесало му и отишъл на изпитите в НАТФИЗ, за да види дали ще му е интересно. Бъдещият актьор дори помолил Наум Шопов за съвет. Живеели в един квартал и веднъж, малко преди изпитите, Валери го срещнал на улицата пред блока: „Г-н Шопов, ще може ли някой път да мина, да чуете материалите ми и да ми кажете някакви бележки или да ви ги дам, да ги прочетете и да кажете дали са подходящи?”.
Той ми каза: „Моето момче, нямам самочувствието, че мога да те науча на каквото и да било, желая ти успех. Ако имаш късмета и шанса, всичко ще бъде наред”, споделял е Валери. После, когато Стефан Данаилов го взел в своя клас, пак срещнал Наум Шопов, но пред НАТФИЗ. „Каза ми: „Е, видя ли!”, разказва звездата на Народния театър.

Той бил още студент, когато спечелил първата си роля в киното. На кастинга за „Трака-трак” от 1996 г. режисьорът Илия Костов го попитал дали може да каже някой монолог като жена. Валери го направил и получил ролята. Така дебютът му в киното станал с женски образ. Стефан Данаилов го подкрепил, въпреки че трябвало да отсъства от лекции. „Майка ми, като се прибрала, ме завари да й меря токчетата и чорапогащника. И смутено ме попита: „Сине, ти какво учиш всъщност?”, смее се и до днес актьорът за първата си роля.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !