Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Силвия Кацарова и Хубава Елена – в Двореца, Омайна нощ и Лъжата – на остров Света Анастасия

отпечатай новината

30.06.2020 11:15 | Видян 945 пъти

Силвия Кацарова и Хубава Елена – в Двореца, Омайна нощ и Лъжата – на остров Света Анастасия

Емблематичната българска поп и рок певица Силвия Кацарова ще бъде специален гост в Двореца в Балчик, където ще представи своята автобиографична книга „Мой сън“, предаде bgtourism.bg. Домакините канят всички почитатели на звездната изпълнителка на среща дискусия на 5 юли от 19 ч. в Каменната зала. Вход безплатен!

Държавната опера във Варна представя на 11 юли от 21 часа на сцената на „Двореца“ в Балчик „Хубавата Елена“ – едно от най-известните произведения на френския композитор Жак Офенбах. Музиката е мелодична и изящна, а героите в действието пренасят булевардния френския хумор и парижки жаргон във времето на Троянската война.

В него се съчетават насмешката към човешките и обществени нрави от края на XIXвек.
Премиерата на „Хубавата Елена“ е на 17 декември 1864 г. в Парижкия вариететен театър и е считана за най-големия успех в живота на Офенбах – спектакълът е игран последователно 700 пъти.
Билети можете да закупите от касата на Двореца до плажната алея. За повече информация: 089 988 3478

Художествен пленер „ПРОСТРАНСТВО И ВРЕМЕ“

От 22 юни в Двореца в Балчик за втора поредна година се провежда художествения пленер „ПРОСТРАНСТВО И ВРЕМЕ“. В първото издание през август 2019 г. участие взеха художници от Русия, Латвия, Украйна и България. Тази година бяха поканени творци от Украйна и Полша, но поради възникналата пандемия от COVID – 19  е невъзможно те да присъстват.

Теменуга Димова, Огнян Кузманов, Димитър Райколов, Живко Желязков, Милена Костуркова и Петър Петров са шестте изявени художници, които в рамките на една седмица попиват от неповторимата красота на архитектурните забележителности и ценните артефакти на Двореца, за да сътворят уникални платна с подчертана индивидуалност.

Всеки художник се откроява със своя присъщ почерк и креативност, а в компилация трудът им създава ярка палитра от разнородни картини. За всички ценители на живописта творенията от пленера ще бъдат представени в изложба “Дух и материя”. Това ще стане на 28 юни  от 18 ч. в “Каменна зала”.

Драматичен театър „Адриана Будевска“ представя хитовите заглавия „Омайна нощ“ и „Лъжата“ на откритата сцената на остров Света Анастасия. Досега там са снимани кинофилми, организирани са концерти и изложби. Сега на острова все по-сериозно стъпва още едно изкуство.

Театралното лято на Света Анастасия ще започне на 8 юли с постановката на Жозиан Баласко „Омайна нощ“. Режисурата е на Велко Кънев, участват Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юрий Ангелов.

Какво ни предлага това бижу на съвременната френска комедиография?

Действащи лица: една затворничка в петдневен отпуск, един водещ на хитово ТV предаване и един келнер с утежнена биография.
Място на действието: бюфета на гарата (първа част) и апартамента на водещия (втора част).
Време на действието: нощта между два влака за Париж (първа част) и сутринта на другия ден (втора част).
Преобладаващи чувства: Любов Френска (първа част) и тежък махмурлук (втора част).

На 9 и 10 юли гледайте постановката на Флориан Зелер „Лъжата“. Режисьор е Борислав Чакринов, участват Асен Блатечки, Койна Русева, Стефан Иванов и Милена Маркова – Маца.

Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или… лъжа.
В центъра на действието са две семейни двойки, които непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст.

Спектаклите ще се играят от 21.00 часа на сцената на острова:

* 8 юли – „Омайна нощ“;

* 9 и 10 юли – „Лъжата“.  

Програма:

Час на отплаване във всеки от дните: 20:00 часа от „Магазия 1“ – качването на кораба ще започва от 19:30 часа с оглед добрата организация и избягване струпването на хора.

Отплаване обратно към Бургас: в 22:30 часа.

Билетите са в продажба от 1 юни на касата на Туристически информационен център до Часовника, Магазия 1 и в билетния център на театър „Адриана Будевска“ на ул. „Александровска“.

Цена на билет с включен транспорт с кораб „Анастасия“: 35 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !