Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Второ отлагане на делото срещу Явор Бахаров

отпечатай новината

25.06.2020 14:29 | Видян 1224 пъти

Второ отлагане на делото срещу Явор Бахаров

Районният съд в Разлог за втори път е отложил делото срещу актьора Явор Бахаров, заради неявяване на подсъдимия, пише  „Уикенд”. В съдебната зала се появил неговият адвокат, който заявил, че клиентът му е болен и представил болничния лист на 34-годишния Явор. Следващото заседание било насрочено за 1 юли.

На 8 февруари звездата от сериала „Съни бийч“ бе арестуван след анонимен сигнал в полицията, че шофира своето „Мицубиши Лансер” в нетрезво състояние. Бахаров бе задържан за 24 часа, след като дрегерът отчете 1,3 промила алкохол в кръвта му и наличието на кокаин и марихуана в слюнката. Актьорът шофирал автомобила си късно през нощта със скиорска каска и очила. Според разказа на очевидци Бахаров празнувал с компания в местно заведение в Банско. След спречкване актьорът си тръгнал с мръсна газ от заведението, а малко след това последвало анонимното обаждане в полицията. Предполага се, че Явор е бил предаден именно от някой от своите приятели. Той бе освободен срещу парична гаранция от 5000 лева.

Тъй като звездата от „Стъклен дом“ вече е бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние, той може да получи от 1 до 5 години ефективна присъда. Само преди няколко месеца актьорът отново имаше среща органите на реда заради хулиганска проява. Тогава Бахаров нападна насред улицата приятелката си - актрисата Рая Пеева, с която все още са заедно.

„Бахаров твърди в обясненията си за инцидента, че не е употребявал наркотици 3 дни преди да шофира, както и че е консумирал алкохол предната вечер, който обаче не се е разградил в кръвта му. Признава се за виновен, че е криволичел с колата си, искал да изпробва зимните гуми на автомобила си чрез „дрифт“.  Неговите адвокати ще представят в съда и други смекчаващи вината му обстоятелства”, смятат магистрати.

Братът на Захари Бахаров вероятно щял да се сдобие с осъдителна присъда, която обаче ще е условна, а шофьорската му книжка щяла да бъде отнета за срок от 3 години. Освен това прогнозират, че на Бахаров ще му се лепне и полагане на 200 часа общественополезен труд. Това наказание било особено популярно сред съдиите в Разлог, които често заставяли заловените пияни шофьори да метат градинки или да цепят дърва в някое горско стопанство по социални програми на общината.

Адвокатите на Бахаров щели да поддържат в съда тезата, че актьорът не е бил в условията на пробация, защото предният му арест е за друго престъпление – хулиганство. Твърде вероятно било съдебният процес срещу Явор да се проточи няколко месеца.    

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !