Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Лекар взима царската внучка Мафалда

отпечатай новината

10.06.2020 15:22 | Видян 1058 пъти

Лекар взима царската внучка Мафалда

Най-голямата внучка на цар Симеон Сакскобурготски – принцеса Мафалда, е щастливо обвързана с млад ливанец, който учи за лекар.

Дъщерята на принц Кирил и любимият й Марк Абуслейман са заедно от няколко години, а преди дни красавицата, която е певица, му честити рождения ден с тяхна обща снимка в Инстаграм. „Честит рожден ден, Марк“, написа принцесата и постави сърце под кадъра.

Мафалда и Марк живеят заедно и често ходят на почивки с принц Кирил. Както принца, така и бъдещият лекар обичат да карат сърф по Средиземноморието.

Негово Височество Княз Борис продава на търг една от скулптурите си с благородна кауза. Целта на Княз Борис e да подпомогне медиците в борбата им с пандемията. Въпреки че е едва на 23 години, внукът на Негово Величество Цар Симеон е отговорен млад човек и осъзнава значението на солидарността, особено в този труден етап, белязан от глобалната пандемия.

Ето защо, решава да продаде на търг своя скулптура в онлайн платформа и да дари набраните средства на NHS Charities Together (асоциация, която включва повече от 250 благотворителни организации, свързани със здравната служба във Великобритания). Още от ранно детство Княз Борис знае, че иска да се занимава с изкуство и прави всичко възможно да постигне целта си.

Миналата година той завърши успешно обучението си в Лондонския Колеж за изящни изкуства в Уимбълдън. “На първо място, исках по някакъв начин да засвидетелствам благодарността си към всички здравни работници, който полагаха денонощни усилия, за да се справят с вируса. Само два дни след обявяването на търга, скулптурата му беше продадена за 1000 евро.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !