Преди оцелявах, сега живея: Жизел...

В едно от най-откровените си интервюта, което даде за тв...

Кристин Дейвис разказа как приема...

Кристин Дейвис все повече заобичва тялото си....

Супермодел ще положи 9 месеца общественополезен труд

отпечатай новината

10.06.2020 11:19 | Видян 1013 пъти

Супермодел ще положи 9 месеца общественополезен труд

Супермоделът Бар Рафаели подписа изгодно споразумение в рамките на заведения срещу нея процес за укриване на данъци, съобщи Ел Би Си Нюз.

Според сделката Рефаели ще положи 9 месеца общественополезен труд, а майка й Зипи ще бъде изпратена в затвора за 16 месеца. Освен това двете са осъдени да платят глоба в размер на 790 000 британски лири.

Въпреки делата, водени срещу нея в родната й страна Израел, Рафаели остава популярна телевизионна личност, чийто образ е върху билбордове в цялата страна. Миналата година тя беше домакин на „Евровизия“ в Тел Авив.

Случаят с укриването на данъци се върти около местожителството на Рефаели в началото на това десетилетие, когато тя обикаляше света в модни кампании, украси корицата на изданието „Спортс Илюстрейтед“ по бански костюм и беше в дълга романтична връзка с кинозвездата Леонардо ди Каприо.

Израелският данъчен закон определя пребиваването предимно върху това дали лицето е прекарало по-голямата част от календарната година в страната. Рефаели твърди, че не е била там и следователно не е трябвало да декларира придобитите си доходи през определени години. Но прокурорите отхвърлиха искането й и я обвиниха в предоставяне на невярна данъчна информация. Например в обвинителния акт на Рефаели се казва, че е спечелила около 5,69 милиона паунда за периода 2009-2012 г., докато е пребивавала в чужбина, за да избегне плащането на данъци върху доходите си.

В предишни обжалвания израелски съд постанови, че отношенията на Рефаели с Ди Каприо не са квалифицирани като „семейни“ и следователно тя не може да се осланя на американското му местожителство, за да избегне плащането на дължими данъци.

Адвокатите на Рафаели заявиха, че сделката за признаване на вината доказва, че не е избегнала умишлено плащането на данъци.

„В съответния период Бар е била в началото на 20-те си години, работила е като международен модел и не се е занимавала с финансови въпроси. Днес тя поема отговорност за допуснатите грешки“, казват те в изявление.

Майката на Рефаели, която също е и неин агент, беше обвинена в недеклариране на доходи, избягване на плащане на данъци и подпомагане на друго лице да избегне данъчни плащания. В обвинителния акт се казва, че е подписвала договори за наем на дъщеря си под имената на други членове на семейството, за да прикрие действителния статут на пребиваване на Рефаели и не е декларирала собствените си доходи като агент на дъщеря си.

Източник: Канал 3

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !