Всеки човек малко или много си мечтае да обитава дори временно жилището на някоя световна звезда, за да вкуси макар и малка частица от бляскавия живот, идващ с популярността. Е, има и такива късметлии, които срещу "прилична" сума могат да сбъднат желанието си. Например, да отседнат в дома на Леонардо ди Каприо, който макар и да печели добре от киното, също така се занимава и със страничен бизнес. През годините той купува няколко недвижими имущества в различни градове на Америка, като част от тях отдава под наем...ВИЖ СНИМКИ ТУК!!!

Звездата от "Титаник" притежава страхотен апартамент в Ню Йорк на 11-та улица, оценен на 10 млн. щатски долара, но разполагащите с излишни 250 хил. долара на месец, могат спокойно да си стегнат багажа и да се настанят в него. За любителите на спокойствието и тишината, които не са присъщи за Голямата ябълка, екранният Джак Доусън разполага с приказна къща в слънчевия Плам Спринг, Калифорния, която отдава за минимум две нощувки - всяка от тях възлизаща на 4.5 хил. долара, предава Dir.bg.

Из населеното място, разположено на 171 км източно от Лос Анджелис, витае почти магическа атмосфера, която през годините е привлякла множество величия, свили гнездо именно там. Градът е бил предпочитан за почивка от Франк Синатра, Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, Елвис Пресли и др. По улиците му се редят възхителни здания, всяко от които изглежда по-внушително от предходното. А собствеността на Ди Каприо е способна да спре дъха на всеки минувач.

Къщата построена през 1964 г. от прочутия архитект Доналд Уекслър и е била дом на американската легенда актриса и певица Дина Шор, която през 40-те години на миналия век е била най-високоплатената жена-вокалистка. Редица експерти са на мнение, че това е едно от най-добрите постижения на Уекслър за цялата му кариера, а фактът, че в миналото Шор е решила да живее точно на тази локация, сам по себе си е насърчил и други знаменитости да сторят същото.

Твърди се, че Лео е закупил имота, общо простиращ се на впечатляващите 5.26 декара земя, през 2014 г. за 5.32 млн. щатски долара, като и до днес, когато не го е отдал за ползване, от време на време отскача до него, за да си почине от професионалните ангажименти и медийния шум. Резиденцията е истинско въплъщение на лукса, а след като я придобива, новият собственик хвърля немалко средства, за да я обнови. Сградата е толкова известна, че преди време беше представена в шоуто "Instant Hotel" на стрийминг платформата Netflix.

Самата едноетажна къща се простира на 652 кв. метра, това че не разполага с повече нива обаче, съвсем не означава, че не побира всичко необходимо... че и повече. Тя разполага с шест спални, седем бани в различни цветове, коктейл-бар, спа център, сауна, огромен външен басейн, джакузи и тенис корт.

В дневната разполага с камина и домашна кино система, а в нея се помещава и страхотен черен роял. Трапезарията предлага чудесна гледка към басейна отвън и величествената планина Сан Джакинто, издигаща се в далечината. Кухнята е напълно оборудвана, а плотовете са от мрамор. В интерес на истината, за улеснение, някои от стаите за гости разполагат със собствен кухненски бокс. Антрето е превърнато почти в галерия, тъй като из него са закачени редица произведения на изкуството. Слънчевата светлина влиза свободно във всички помещение заради стъклените от страната на двора. Просторната градина предлага няколко места за отдих, а на две от множеството големи палми е завързан хамак.