Откриха в Черно море делфин албинос

По време на експедиция за изучаване на китоподобните в...

Министър с отвратителен пост за...

"СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants)...

29 млн. от хазната за клана на министър

отпечатай новината

01.06.2020 17:55 | Видян 1823 пъти

29 млн. от хазната за клана на министър

28 590 170 млн. лв. са усвоили фирмите на бащата на министъра на туризма Николина Ангелкова и на съдружника на съпруга й от джоба на данъкоплатеца, докато тя се подвизава на високи обществени длъжности като ръководител звено и заместник-министър на регионалното развитие и шеф на АПИ, а после като министър на транспорта и на туризма, разкрива с документи Биволъ. Потърсихме за коментар медийния съветник на министъра още в неделя, но не получихме каквато и да било информация до редакционното приключване на броя. А темата е гореща. Още повече, от дейността на част от фирмите в клана се облагодетелства и братът на еврокомисаря Мария Габриел, който прави 109 000 лв. от купуването на невъзможно ниска цена на апартамент от дружеството и го завърта с огромна печалба.

Ето какво сочи разследването на Биволъ по общодостъпните данни от Агенцията за обществени:“ Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лв.(12 815 580 лв. – б.р.)

Панайот Николов Панайотов е съсобственик на Графит Комерс ООД, регистрирана в Кърджали.  Обществените поръчки спечелени от тази фирма (вкл. и в консорциумите Женда ДЗЗД и Баните ДЗЗД, в които фирмата има малък дял) са основно за строителство и ремотни на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лв. Това показва справка в данните от регистъра на Агенцията за обществени поръчки. Отделно от това обединението БГ ГРУП 2010 ДЗЗД с 50% участие на Графит Комерс е спечелило поръчки за 960 111 лв. от община Кирково.

Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, но е единствената, която е избрала да носи бащиното име на баща си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 г., Николина Николова (при управлението на Царя и ДПС е сътрудник на известния депутат Рамадан Аталай, явно по кърджалийска линия, след идването на ГЕРБ – б.р.) последователно работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството като директор на дирекция, член е на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура, а до 2013 г. отново при кабинета Борисов

 

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !