Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Тестото за домашната пица да престои 2-4 дни в хладилника

отпечатай новината

25.05.2020 16:16 | Видян 1408 пъти

Тестото за домашната пица да престои 2-4 дни в хладилника

Лайфхакът на деня в може би последния от над двумесечна поредица почивни дни за тези, които тръгват на работа, или за поредния от тях за онези, които ще стартират след 1 юни, е посветен на нещо, на което мнозина се научиха в карантината. А именно - да правят домашна пица. Защото за всички е ясно, че продаваните като замразени в хипермаркетите са нещо като "гарнираните пити" от времената на соца, ама още по-вредни, поради якото количество ГМО продукти и повишената соленост.
 

Всъщност, да се направи домашна пица не е толкова проста работа. Ако сте се питали, защо когато хапнете в Италия местния кулинарен символ, усещането е различно от това, което получавате след ядене на уж същия продукт в България. Например, пицата на Ботуша стои по-лека в стомаха. Оказва се, че причината е в тестото, а по единодушна преценка на всички чужденци, не само италианците, българското брашно просто е много ошо, както и хлябът ни - твърде ниско качество. Заради това препоръчваме да вземете италианско брашно, ако имате нерви сами да месите тесто, или направо да придобиете специално тесто за пици от магазините за италиански продукти, каквито вече има не само в София, ами и дори и цял мол за тях на магистрала Тракия. Само оригинално тесто обаче не стига.

Тънката работа е, че по съвет на италианските майстори, то трябва да престои от 2 до 4 дни - от 48 до 96 часа, в хладилника, преди да пристъпим към добавките, с които го поръсваме. Естествено, добре е и те да бъдат италиански - сирена и колбаси, ако искаме да получим мечтания ефект. Макар че по-полезна е пицата със зеленчуци - макар и с малко на общия бомбастичен фон, се спестяват калории.  И задължително е добре да прибавим малко хубав зехтин.  Апропо, италианците съветват, ако сме лишили пицата от зеленчуци - няма как например при любимата ни четири сирена да бъде иначе, хубаво е да я хапваме със салата. Не само за кюфтетата да използваме подобна гарнитура.  

По въпроса с печенето, тук няма закон като 8-те минути за варене, което е златното правило при приготвянето на паста например. Именно това е и магията човек да се научи да прави перфектна пица - трябва просто да има усещане за нещата. Това даже интернет уроците по правене на най-популярната храна в света няма как да ви го кажат. Трябва сами да го откриете. 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !