Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Как да тренираме правилно след 2 месеца пауза?

отпечатай новината

21.05.2020 09:19 | Видян 1228 пъти

Как да тренираме правилно след 2 месеца пауза?

Фитнесите отвориха и хиляди българи чувстват вълнение като на първолаци преди първия учебен ден. Много от нас тренираха у дома, но други така и не успяха да се адаптират към това да поддържат форма в домашни условия. Така или иначе натоварването на мускулите ни, ако го е имало, е било доста по-различно от това, на което ще го подложим в залата. Именно затова ни трябва стратегия, с която да стъпим във фитнеса, за да бъдем подготвени и да си спестим немалко главоболия.

Първата стъпка е да си дадете сметка за обективното си състояние. Помнете - минаха 2 месеца от последното ви стъпване в залата. Няма как да вдигате или избутвате същите килограми, с които сте работили преди обявяването на извънредното положение и затварянето на фитнесите. В този смисъл по-скоро мислете за себе си като за начинаещ трениращ.

Ако сте тренирали по една или две мускулни групи на тренировки, по-добре започнете с кръгова тренировка, в която да имате едно или максимум две упражнения за мускулна група. Така ще се предпазите от зловеща мускулна треска и ще се възстановите по-лесно в сравнение с традиционния за вас сплит.


Започнете с 50-60% от теглото на тежестите, с които сте тренирали последно.

Така ще се предпазите и от контузии, и от твърде тежка мускулна треска, която ще ви държи в продължение на седмица.

Източник: Dariknews.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !