Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Билалов колекционира старинни книги

отпечатай новината

20.05.2020 14:45 | Видян 952 пъти

Билалов колекционира старинни книги

„Ако бях отличник в гимназията, щях да запиша археология веднага. Цялото ми семейство беше за това да стана историк“. Това призна навръх рождения си ден тази вечер известният актьор Михаил Билалов в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по бТВ. Младият Билалов обаче не бил отличник и решил напук да кандидатства във ВИТИЗ, защото смятал, че там е най-лесно. „Имаше и революция в това действие“, пояснява актьорът.

В момента той е в родния си Бургас, спомена поета Недялко Йорданов като свой ментор и припомни първия си тв ефир, „осигурен“ от него – „Смешни страшки“ в „Лека нощ, деца“. Билалов разказа случка как го спрял негов млад почитател, казал му „Евала, бате. С оная роля тогава ти всички ни приковаваше към екрана“. Оказало се, че има предвид Заека Стоянчо от детското предаване.

Актьорът, който преживява ренесанс на сцената и екрана след завръщането си от Франция, където от 2003 до 2011 г. е практикувал ландшафтен дизайн, сподели за хобито си – колекциониране на старинни книги. И призна, че последната му голяма находка е издание от 1882 г. на Жул Верн, за което е чакал година и половина. То е с абсолютна колекционерска стойност, с една от първите гофрирани корици в историята на книгоиздаването. Билалов разкри, че е ухажвал дълго продавача на реликвата, като му изкупил други неща, които нямат никаква стойност.

Звездата от „Под прикритие“ преброи, че участва в 8 френски пиеси на родна сцена, като повечето от тях е превел сам. Занимава се с превод, откакто гледал пиесата „Името“ във Франция. Премиерата на спектакъла, който щеше да го върне на сцената в образа на тъмен бизнесмен – „Буб-бум: Малка нощна музика за мафиот и оркестър“, е пренасрочена за 4 декември.

„Усещах се добре на креслото на водещия. Кандидатствал съм няколко пъти да играя и даже не съм мечтал да бъда водещ и част от световния екип на предаването“, коментира Билалов доскорошното си амплоа на водещ на популярно развлекателно-познавателно тв шоу.

Той си припомни и първото си излизане в чужбина – като 16-годишен в Солун със съученици от Класическата гимназия. Измъкнал се една вечер сам от хотела и отишъл в близкото до пристанището кино да гледа за пръв път порнофилм. Сторило му се, че в киното няма никой, но като светнали лампите, видял всичките си съученици в салона.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !