Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Дебютният албум на Ицо Хазарта стана 6 пъти платинен

отпечатай новината

19.05.2020 13:43 | Видян 1299 пъти

Дебютният албум на Ицо Хазарта стана 6 пъти платинен

Точно една година след премиерата си на 18 май 2019, първият солов албум на Ицо Хазарта стана първият албум в най-новата музикална история на България със сертификат за шест пъти платинен статус.

„Неправилен рап“ е най-продаваното заглавие на българския музикален пазар за 2019, като до момента има реализирани над 12 000 физически продажби. В онлайн платформите за музика отделно генерира над 5.5 милиона слушания, а четирите сингъла „Браво“, „Гладен“, „Известна“ и „Имам човек“ са с общо близо 30 милиона гледания. Албумът продължава да владее дигиталните и физически чартове.

„Неправилен рап“ е соло дебют на изпълнителя, за който работи с бат Венци по музиката, а гости са Белослава, Явката ДЛГ и Homelesz. Албумът е и първият роден рап проект, издаден на плоча. 

„Физическите продажби на „Неправилен рап“ на Ицо Хазарта са впечатляващи, особено на фона на общата тенденция за непрекъснат спад на приходите от тези формати в световен мащаб“, коментира изпълнителният директор на БАМП, Ина Килева.

„Шест пъти платинен сертификат е прецедент в кратката история на БАМП като сертифициращ орган, действащ на един малък и до скоро силно доминиран от пиратство пазар. Албумът съвсем заслужено оглави и класацията Топ 10 албуми за 2019, отразяваща физическото разпространение на музикалните албуми на българския пазар.“, допълни Килева.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !