Дилемата на принц Хари дали официално...

Принц Хари прекъсна сериозна връзка с Обединеното...

Откриване на Българския павилон на...

60-то Венецианско биенале на изкуствата с куратор...

Нора Шопова катастрофира в спортната редакция на БНТ

отпечатай новината

19.05.2020 11:53 | Видян 1421 пъти

Нора Шопова катастрофира в спортната редакция на БНТ


Мира Добрева е върната по спешност в БНТ, пише „Уикенд”. Веднага след като се разчу, че тя официално си е взела сбогом с малкия екран, за да става писателка, от телевизията започнали да ѝ звънят на пожар с предложение да смени Нора Шопова като водеща на актуалното предаване „Питай БНТ”. Манекенката изкара едва 3 седмици на това място.

Красивата водеща, която има повече от 20 години стаж в националната телевизия, призна, че не е смятала да се завръща там, след като веднъж вече е решила да си тръгне. Всичките си усилия била съсредоточила в соята бъдеща книга за столетниците на България и сайта, който от доста време подготвя. Когато обаче я помолили да се върне на „Сан Стефано” 29, не осъзнала как казва „Да!”.

„Реално си бях взела сбогом с телевизията. Отстъпвах позиции, към които вървях през изминалото време, и точно това исках да стане – да не съм на екран. Смятах, че трябва да има приемственост, да се търсят млади лица. И все още го смятам. Само че се оказа, че и опитът е от голямо значение. Пък и възможността да чуя какво казват хората, любопитството ми какво наистина ги вълнува... Когато дойде поканата да поема ефира на „Питай БНТ”, всичко в мен възропта: „Недей! Имаш договор да напишеш книга, работиш като гламава върху сайта, имаш социални проекти, недей! Нали беше уморена от телевизия, нали щеше да се отделиш? Недей!” И тогава се чух да приемам. Такава съм. Всякакви предизвикателства ме примамват, привлича ме възможността да преборя страха”, сподели в неделя водещата със своите последователи в социалните мрежи.

Ден по-рано от телевизията съобщиха, че именно тя вече ще води „Питай БНТ”, което стартира като рубрика преди „По света и у нас” с водещи манекенката Нора Шопова и журналистът Драгомир Драганов-Чая. В него се задават въпроси на зрители към важни хора, които участват в управлението на страната ни. В телевизията обаче бързо осъзнали, че водещите им са една от най-нелепите двойки, които могат да съществуват в родния ефир. Бившата манекенка и синоптичка в Нова тв очевидно не схваща почти нищо от темите, които се нищят в предаването, а основната ѝ грижа е поне да си докарва вид на компетентна. Докато партньорът ѝ трудно я понася.

След по-малко от три седмици на екран ръководството на телевизията стигнало да мъдрото решение да търси жена, която действително си разбира от работата, вместо да разчита на симулантка. Логично първото име, които натежало на везните, било на сбогувалата се с БНТ Мира Добрева. Тя има достатъчно опит като репортер, редактор и водещ, за да може да се справи със сложната задача да бъде лице на актуално ежедневно предаване.

Встъпването ѝ в новата длъжност обезсмислило участието в предаването на Драго Чая, който на практика изнасяше цялата работа по интервюирането на гостите си, докато до него седеше Нора Шопова. Едновременно с това обаче имаше и допълнителна задача – да замазва липсата на всякаква логика в присъствието на манекенката на екран в подобно предаване. След като Мира Добрева пое длъжността ѝ, той спокойно може да се върне към основната си работа – шоуто „БНТ на 60” и „Клуб История БГ”.

Нора Шопова обаче също няма да остане без работа. Тя ще се насочи към поредното предизвикателство в живота си, а именно – работа в спортната редакция на БНТ. Засега не е ясно доколко и това ще ѝ бъде по силите, защото поне до момента не се е чуло манекенката да има представа от спортните събития и личности по света и у нас. Дано позицията, която ще заеме в екипа, да съответства на подготовката и опита ѝ.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !