Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Орлин Горанов: Не мога да правя онлайн концерти

отпечатай новината

04.05.2020 11:53 | Видян 1181 пъти

Орлин Горанов: Не мога да правя онлайн концерти

„Когато има права има и задължения. Аз усещам, че напоследък говорим само за правата си“. Така големият артист Орлин Горанов коментира спазването на противоепидемичните мерки у нас пред БНТ.

Това изпитание е на само физическо, но и психическо

убеден е той, но остава оптимист: „Няма страшно и това ще мине!“.

Именно като резултат от оптимизмът му, в последните два месеца, в които цялото изкуство е под карантина, той пусна две чисто нови свои песни – „Тунел от самота“ и само преди дни „Дали?“. Горанов разкри, че „Тунел от самота“ съвсем не е нова песен, а е стояла в чекмеджето му повече от година и половина. През това време той така и не намерил настроението и порива да я запише. Но дни преди да бъде обявено извънредното положение почувствал подтик и влязъл в студио. Песента излезе в точния момент, с много актуално послание за изолацията, в която се налага да живеем.

Може би всички сме в тунел от самота в момента и от нас колко ще бъде дълъг тунела

заяви артистът.

За „Дали?“ пък разкри, че до последно не знаел как ще изглежда клипът към песента, който е продуциран от Игор Марковски. Оставил се да бъде изненадан. Припомняме, че видеото е заснето от 16 от най-добрите ни актьори от всички поколения.

Под карантина Орлин Горанов работи и по много бъдещи проекти, които го очакват в началото на следващия сезон. „Аз съм човек, който не стои на едно място.

Ние артистите сме като прах на тъпан както се казва - не обичаме да стоим вкъщи

обичаме да пътуваме и да се срещаме с хора“, допълва певецът и е категоричен, че скоро би предприел пътуване, взимайки всички предпазни средства. „Пък и на тази корона ще й дойде краят“, оптимист е той. Не запълва времето си у дома обаче с концерти онлайн. „Защото няма как. Концертът е, когато пред сцената има публика.

Нашата работа е с обратна връзка, тя е енергия, която се върти. Ако я няма публиката и ние сме излишни

Работата на артиста е да има жив контакт с публиката“, категоричен е един от най-обичаните изпълнители у нас. Но липсата на изяви в момента не го притеснява, защото „изкуството е дълго бягане“. „Времето и публиката са нашия критерии“, убеден е Горанов, който скромно заяви, че не може дори да нарече себе си творец, защото нито пише музика, нито може да твори текстове. „Аз съм само проводник на едни идеи“, казва певецът.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !