Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Кривошиева играе театър на чиновници

отпечатай новината

29.04.2020 15:12 | Видян 1635 пъти

Кривошиева играе театър на чиновници

Актрисата Ирен Кривошиева кандидатства за пари във фонд „Култура“ по програмата за подпомагане на свободните артисти, пише в. "Телеграф".

Споделям за колегите ми опита ми от двата дни ходене по мъките.

В условията е описано, че се изисква „Заверено копие на годишна данъчна декларация“. Отивам в данъчното, казват ми: - Подайте заявление и след седем работни дни ще е готово. Абсурд! - си казвам – Срокът по програмата ще е изтекъл!!! Отивам при шефа, играя театър и ми издават заверено копие.

Пиша на фонд „Култура“ (телефоните им не отговарят) на имейла им – „Какъв е този абсурд?!“, след няколко минути ми отговарят: „За заверка на данъчната ви декларация се изисква тя да бъде принтирана, подписана и заверена "вярно с оригинала" от физическото лице, което я подава, след което да бъде приложена към кандидатурата в pdf формат“.

Излиза, че е грешка в термините, не „заверка“, а разписано „Вярно с оригинала и подпис“. На втора страница пореден проблем, не разбирам смисъла на думата резиденции, на български и английски го знам, ама на министерски език не го знам. Пак имейл", жалва се майката на сина на Ламбо.

Тя улеснява колегите си, като им публикува и указанията за попълване на електронния формуляр.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !