Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Ветко Арабаджиев поиска по-лека мярка заради коронавируса

отпечатай новината

02.04.2020 09:53 | Видян 1623 пъти

Ветко Арабаджиев поиска по-лека мярка заради коронавируса

Специализираният наказателен съд отхвърли поредната молба на задържания бизнесмен Ветко Арабаджиев да бъде освободен срещу по-лека мярка заради коронавируса. В момента той се намира  под охрана в столична болница, потвърдиха от пресслужбата на Специализирания съд, предава Dir.bg.

Според адвокатът на Ветко Арабаджиев, Илиян Василев, с оглед на епидемията от коронавирус в страната, той трябва да е с по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража".

Съдебният състав обаче реши да пусне под домашен арест само съпругата му Маринела. Тя се намира в болницата към затвора и ще остане там докато втора инстанция не потвърди решението за връщането ѝ у дома. Това ще се случи през следващата седмица, когато апелативния състав на Спецсъда ще гледа делото при закрити врата.

Заседанието продължи повече от 4 часа, като в залата присъстваха само адвокатите на Арабаджиеви - Ина Лулчева и Илиян Василев, прокурорът и съдебните заседали. Всички те са били с маски, потвърдиха от пресслужабата. Арабаджиеви са представили декларация, в която заявяват, че искат заседанието да се проведе в тяхно отсъствие. Не е ясно дали ще присъстват на делото пред втората инстанция идната седмица. Има вероятност тогава адвокатите да участват в делото по скайп.

По информация на "24 часа" решението за освобождаването на Маринела Арабаджиева е подписано с особено мнение от един от съдебните заседатели.

Арабаджиеви са подсъдими по дело за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари. Те бяха екстрадирани от Барселона през май 2019 г. по искане на прокуратурата.

Впоследствие на няколко пъти различни съдии отказаха да пуснат Ветко Арабаджиев от ареста. Един от мотивите бе, че обвиненията срещу него не са разколебани и има риск на свобода хотелиерът да се укрие. Решение за пускане на Маринела Арабаджиева под домашен арест имаше и по-рано и то бе мотивирано със здравословното й състояние, но после тази мярка беше отменена.