Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Кубрат Пулев все пак не е бил допуснат до САЩ

отпечатай новината

24.02.2020 13:18 | Видян 1187 пъти

Кубрат Пулев все пак не е бил допуснат до САЩ

Кубрат Пулев явно все пак не е бил допуснат до територията на САЩ, личи от отговор на граничните власти на летище "О 'Хара" в Чикаго на запитване на бТВ.

Вчера американски журналист написа в туитър, че българският боксьор е бил отпратен от Съединените щати в опит да се качи на самолет от Чикаго за Лас Вегас, за да гледа на живо мача за световната титла на WBC между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър.
Пред редица наши медии Пулев отрече депортиране. Той заяви, че е имал "малък проблем", който е разрешен и все още се намира в САЩ.

    "Известният български боксьор Кубрат Пулев е пристигнал на международното летище "О 'Хара" в събота, 22 февруари. Господин Пулев е предоставил негова туристическа виза и е информирал служителите, че получава приходи от промотиране и боксови мачове в САЩ. На господин Пулев му е отказан достъп заради неточна виза и той напусна САЩ на 22 февруари в 9:30 ч вечерта", се казва в съобщението на граничните власти в Чикаго, цитирано от бТВ.

Междувременно Пулев призова в социалните мрежи Антъни Джошуа и мениджърът му Еди Хърн да подпишат договора и да се стигне до мач за другите три титли в тежка категория. Във фейсбук той дава и някакво обяснение за проблема с визата си.

    "Честито на победителя - Тайсън Фюри и на най-големия мениджър в света - Боб Аръм! Поздравления !

    Колкото до появилите се информации във връзка с моята виза, имахме леко недоразумение, което преодоляхме в движение!  

    Но така, като гледам и ме сърбят ръцете за битка! Очаквам от Антъни Джошуа и Еди Хърн да бъдат мъже и да подпишат най-после договора за мача !

    Стига сте размотавали! Съгласяваме се с почти всички ваши условия и егоистични желания.

    НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ, ЩЕ СЕ БИЕМ КЪДЕТО ВИ Е НАЙ-ДОБРЕ !

    LET’S GOOOOOO"

В интервюта Кобрата заяви, че Джошуа и Хърн умишлено протакали преговорите в очакване на победителя от сблъсъка Фюри - Уайлдър. Промоутърът и световният шампион искали да "избягат" от Пулев и да организират обединителен мач срещу Циганския крал, който също е британец. Договаряне на двубой с него е по-лесно.
Каква е ситуацията?

Антъни Джошуа е задължен да направи две защити на поясите си - на IBF и WBO, чиито официални претенденти са Пулев и украинецът Александър Усик. Той и Хърн избраха първо българина и започнаха преговори. Двете страни два пъти поискаха отсрочка от IBF, тъй като не могат да се разберат.

Еди Хърн твърдеше, че пречките са две - Кубрат настоява за битка на неутрален терен, докато желанието на Джошуа е да се бие у дома. Също така българинът пожелал "твърде много пари".

В предишните дни се твърдеше, че страните почти са се споразумели за битка на 22 юни в Лондон, заговори се за детайли като колко българи ще получат билети и т.н.

Ако не се стигне до договор, IBF ще направи търг за организиране на мача и който даде най-добра цена ще бъде организатор и ще диктува условията. В случай, че Джошуа откаже, федерацията ще му отнеме титлата и Пулев ще трябва да излезе срещу следващия в ранглистата.

Последното обезсмисля намерение Джошуа да срещне първо Фюри, освен ако Хърн не успее да договори нова отсрочка с IBF, както това стана за реванша с Анди Руис в края на 2019-а.

Факт е, че англичанинът отдавна мечтае за обединителен мач. По някаква причина (вероятно финансова) Дионте Уайлдър избягваше такъв двубой с Джошуа, но Фюри заявява, че е готов. Той го каза и в неделя.

В договора с Уайлдър обаче двамата имат клауза за трети мач и тя може да бъде задействана до месец - в случая от загубилия. Заради всичко това дългоочакваният обединяващ всички титли сблъсък е по-вероятно да се случи през 2021 г.

Но може и да не стана така.

Източник: Клуб Z

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !