Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Ози Озбърн: Страдам от Паркинсон

отпечатай новината

23.01.2020 09:37 | Видян 1161 пъти

Ози Озбърн: Страдам от Паркинсон

Ози Озбърн разкри, че е болен от Паркинсон в емоционално интервю, което даде заедно със съпругата си Шарън за „Добро утро, Америка“.

71-годишният метъл ветеран призна, че не може повече да пази здравословното си състояние в тайна и че е на лечение с медикаменти заради силна невралгия.

Всичко започнало с падането му преди година, заради което прекъсна турнето си и трябваше да претърпи тежка операция на врата. След нея започнал да изпитва много силни болки и докторите все още се опитват да установят дали падането, операцията или цялостното му здравословно състояние ги причинява. Величието от Black Sabbath обаче подчерта, че е далеко от смъртното легло, на което пресата го прати.

"Беше отвратително предизвикателство. Трябваше да изтърпя операция на врата, която рефлектира на всичките ми нервни окончания. Откриха, че имам лека форма...", каза Ози и в ефир помоли съпругата му да довърши изречението. „Страда от Паркин 2, това е форма на Паркинсон. Има толкова много видове на тази болест“, каза тя. Легендата описа състоянието си като „имаш добър ден, след него имаш още един добър ден и после следва един много лош“.

„Получавам сковаване в ръката и краката, които стават ледени“, влезе в подробности Принцът на мрака. Семейството обясни, че са изчерпали всички варианти за специалисти в Щатите и ще пътуват до Швейцария през април, за да потърсят съвет от професор, който е специалист по това състояние и ще приложат имуностимулираща терапия. "Ще отидем навсякъде, където трябва, за да открием отговорите, които са ни нужни", емоционално заяви Шарън, а съпругът й допълни: „Щастливци сме, че можем да си го позволим“. Ози дори обмисля да основе фондация в помощ на хора, които не могат да си позволят такова търсене на подходящо лечение.

Припомняме, че Ози беше диагностициран със синдром на Паркин още през 2005 г.. Това е заболяване със сходни симптоми на Паркинсона, но не е Паркинсон и е генетично. Изразява се в неконтролируеми тремори на тялото и крайниците. Майка му, леля му и баба му са страдали от него и няма общо със злоупотребите на Ози с наркотици и алкохол. Откакто получи тази диагноза той приема ежедневно лекарства. Две години преди нея Озбърн, оплаквайки се от теморите, премина тестове за Паркинсон, които излязоха отрицателни.

В интервюто си метъл динозавърът сподели, че през цялото време се е чувствал виновен, че крие диагнозата. „Да криеш нещо е много трудно – никога не чувстваш, че постъпваш правилно. Чувстваш вина. Не съм добър с тайните. Не мога повече да я пазя. Изчерпах си извиненията.

Сега се чувствам по-добре, когато признах, че имам Паркинсон“, каза Ози и допълни, че за разлика от първите шест месеца след операцията, когато е бил прикован на легло, сега се чувства много по-добре. Въпреки това в последната седмица той беше забелязан да се придвижва с проходилка. Целта му сега е да се пази здрав и да започне да прави концерти отново. „Нямам търпение да се подобря и отново да съм на път. Имам нужда от това – то е моята дрога“, заяви метъл идолът и допълни, че ако се чувства достатъчно здрав ще тръгне на турне с новия си албум Ordinary Man, който излиза на 21 февруари, 10 години след последния му солов проект Scream.



 


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !