Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Мартина Апостолова е Европейска изгряваща звезда на Берлинале 2020

отпечатай новината

09.01.2020 10:55 | Видян 2214 пъти

Мартина Апостолова е Европейска изгряваща звезда на Берлинале 2020

Много трудно е било за журито да изберат 10 от 28-те номинации на изключителни европейски таланти. Първа в списъка е спомената Мартина Апостолова, която „пресъздава своята героиня с архетипна сила, поразяваща публиката навсякъде по света“ – за ролята си в „Ирина“ актрисата печели много награди, от Хонконг до Тбилиси. Ето какво добавя журито като аргумент за своя избор:

От нейните изпълнения струи дълбочина и невероятен усет за добрите и лошите моменти в човешкото съществуване. Талантът й разполага с безброй проявления – огорчение, яростно отчаяние, сърцераздирателна нежност… Благодарение на своята мъдрост и зрялост тя дарява на героите си автентичност и те се превръщат в универсални образи.

Мартина Апостолова учи актьорско майсторство в Нов български университет, София. Актрисата играе в повече от 20 постановки на съвременни пиеси в различни градове на България. Дебютът й в киното е с ролята на Ирина в едноименния филм на Надежда Косева – за това изпълнение Мартина получава осем награди „Най-добра актриса“ от различни международни филмови фестивали. Тя участва в няколко телевизионни продукции, както и в късометражния филм „Брак“ на Слава Дойчева и в пълнометражния „Lament for the Silent Fool“ на Димитър Кутманов.

 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !