Агресията като зависимост с финално...

На 27 октомври 2025 г. в град Царево се проведе...

Крисия и Никола Цолов – новата...

Певицата Крисия и автомобилният състезател Никола Цолов...

Тенденции в храните за 2020 г.

отпечатай новината

05.01.2020 09:30 | Видян 1022 пъти

Тенденции в храните за 2020 г.

Има заместители на месото, но вече знаехме това. И след това веган закуски, алтернативни брашна, но и западноафрикански аромати: ето хранителните тенденции на 2020г.

Все по-голямо внимание се обръща на веганския свят, а не само на фалшивите месни продукти. Хранителната тенденция на бъдещето е насочена към по-осъзната и отговорна консумация. Малко месо, много зеленчуци, много алтернативи на млечните продукти.

 Международни купувачи и експерти от Whole Foods Market, американската компания за хранителни стоки, закупена от Amazon през 2017 г., разкрива какви ще бъдат тенденциите в храните през 2020 г.:


  •  Регенеративно земеделие.
  • Алтернативни брашна.
  • Западноафрикански аромати.

 

  • Вегански закуски.

 

  • Растителни млечни продукти и яйца

 

  • Веган масло

 

  • Детска храна. Детските менюта се разширяват, опитвайки се да отговорят на нуждите на бъдещите потребители, експериментират с храна и преодоляват класическата концепция на „детските ястия“.

 

  • Алтернативни захари.

 

  • Месни заместители.

 

  • Mocktails - безалкохолните коктейли, изискани напитки, създадени да пресъздават миксологична класика без алкохол, така че да могат да се ползват дори от тези, които следват определен режим или не харесват интензивния вкус на спиртни напитки.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !