Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Антонина Стоянова показа на Стоичков - България през стъклото на времето

отпечатай новината

17.12.2019 09:53 | Видян 3584 пъти

Антонина Стоянова показа на Стоичков - България през стъклото на времето

Христо Стоичков бе почетен гост на изложбата „България през стъклото на времето“ в Музео ди Рома в италианската столица, та успя да разгледа експозицията на спокойствие, преди да нахлуят гостите, съобщава dromomania.bg.

Камата удовлетвори желанията на почитателите си за автографи и потъна в дълъг разговор с бившата първа дама Антонина Стоянова, която му разказа подробности за проекта на фондацията си – „Ценности“.

А той наистина заслужава интереса на италианските медии и ценители! Защото изложбата „България през стъклото на времето“ разказва история, която обхваща три века и няколко поколения от старозагорския род Близнакови.  През 19-и век Марко Близнаков е изпратен от княз Фердинанд да специализира пристанищно дело в Триест.

Там той среща любовта в лицето на състоятелната Петронила Венециани, която последва мъжа си в България, докато участва в създаването на Бургаското пристанище.

Завръщайки се в Триест, Марко става почетен консул на България в Италия и поръчва уникални стъклени плаки (дядото на диапозитива), с които да изнася сказки за красотите на родината си. Синът му Никола, наследява родолюбието, почетното консулство и плаките като семейно съкровище.

Дъщеря му Надежда Близнаков решава да подари реликвите на прародината си и избира фондацията на Антонина Стоянова – „Ценности“.

Самата Надежда Близнаков Де Микели Витури в момента е на 95, но бистрият й ум изумява с цитирането на дати, факти и няколко български думи в документалния филм „Съкровище в сърцето“ на Ирина Дилкова и Милена Кънева, който се прожектира в специално декориран със старинни килими и столове салон.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !