Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Сергии като книги ще има на площад Славейков

отпечатай новината

12.12.2019 09:23 | Видян 1021 пъти

Сергии като книги ще има на площад Славейков

Главният архитект на управлявания от представителя на Демократична България Трайчо Трайков Район Средец обяви обществено обсъждане на новия проект за разполагане на сергии на книжния пазар на площад Славейков. Напомняме, че и в миналия мандат представителка на ДСБ беше районен кмет в тази зона, където бе ремонтирана ул. Граф Игнатиев и околните площи.

Според проекта, който може да бъде видян в администрацията на ул. Леге №6, ет.4, стая 404 сергиите, които ще бъдат монтирани под вече наличните метални перголи ще приличат на отворени книги. Те няма да имат нищо общо с овехтелите павилиони, които имахме на този централен площад в продължение на близо 30 години.

Съоръженията, определяни като „преместваеми обекти“ на чиновнически език, изглеждат, поне на картинка, олекотени, напомнят също и на малки библиотеки. Всеки, които задълбочено се интересува, може да надникне в документацията всеки понеделник следобед от 2 до 5 ч. и всяка сряда сутрин от 10 до 12 ч. В едномесечен срок пък могат да бъдат подадени възражения срещу идеята за нов имидж на едно от любимите места не само на софиянците, но и на все по-моногбройните гости на столицата.

Напомняме, че първоначалният план беше след реконструкцията и модернизацията на зоната на ул. Граф Игнатиев, в която попада и площад Славейков, на него да няма сергии. Букинистите трябваше да бъдат преместени, по модела на Париж, покрай реката Перловска, в зоната на Националния стадион, където да търгуват книгите си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !