Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Спряха самолет за Калгари заради Ритон

отпечатай новината

29.10.2019 09:07 | Видян 1730 пъти

Спряха самолет за Калгари заради Ритон

След петгодишна пауза идния петък "Ритон" отлитат към Торонто, откъдето на 2 ноември започва есенното им турне в САЩ и Канада.

По ирония на съдбата с канадския метрополис зведният дует свързва едно от най-инфарктните си приключения на местна земя, заради което концертът им в Калгари през 2014 г. бил пред провал.

Прети 5 години за 40 дни Катя и Здравко кръстосват няколко пъти надлъж и нашир Щатите, тъй като в програмата им са заложени цели 19 концерта.

"Няма да забравя, в Калгари бяхме на -42 градуса, а от там отидохме на 28 в Маями. На път за Калгари обаче имахме кошмарни премеждия. Полетът ни беше от Торонто. Отседнахме в хотела на летището. С наша позната обаче се отпуснахме в сладки приказки в лобито и без да усетим времето за полета наближи. Скочихме бързо, за да не изтървем самолета, но организаторът ни в Торонто в олелията се обърка и хвана пътя към терминала за пристигащи, вместо за заминаващи.

Това ни забави допълнително, защото летището е огромно, загубихме още време, докато отидем на правилния терминал. Най-накрая пристигнахме, но на гишето ни очакваше нова беда... ", разказа пред ПИК Катя. Оставали броени минути до полета и служителите на аерогарата отказали да качат "Ритон" на самолета, тъй като изпращането на пасажерите вече било преустановено.

Най-спокойно информирали Катя, Здравко и озвучителя им, че ще трябва да изчакат следобедния полет, който обаче не устройвал триото. Ритонците обяснили, че ако не хванат точно този полет за Калгари, концертът им отива по дяволите. След намесата и позволението от страна на няколко началници смяна на летището в Торонто, "Ритон" били ескортирани до самолета, който излетял със закъснение.

Властите обаче дали зелена светлина само на певците, а озвучителя им натоварили в следващия полет. "15 минути преди началото на концерта пристигна и той с целия ни багаж. Това пътуване никога няма да го забравим. Но си заслужаваше напрежението, заради удовлетворение, което изпитвахме от пълните зали, усмихнатите лица на нашите сънародници, които с часови ни чакаха след концертите за снимки и автографи.

Очакваме с нетърпение турнето, за да зарадваме българите с най-новите ни песни и златните ни хитове", сподели още Катя. Предстоящото турне на "Ритон" ще продължи 25 дни и ще обхване седем града - Торонто (2.11), Денвър (9.11), Лас Вегас (13.11), Чикаго (15.11), Детроит (16.11), Филаделфия (17.11) и Сиатъл (23.11).

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !