Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Райна Кабаиванска с международната награда Мария Калас

отпечатай новината

01.08.2019 11:08 | Видян 1241 пъти

Райна Кабаиванска с международната награда Мария Калас

Във Верона на 2 август в хотел Due Torri  ще се състои официалната церемония, на която ще бъде връчена международната награда Мария Калас 2019 и тази година тя ще бъде получена от Райна Кабаиванска. Награда се връчва за шести път.

Наградата се връчва всяка година на 2 август – датата, на която Мария Калас дебютира на Арена ди Верона в операта Джоконда на Амилкаре Понкиели под палката на Тулио Серафин.

Райна Кабаиванска има дълга и богата творческа връзка с Верона, която започва на 6 август 1970 с Манон Леско на Пучини. Следват спектакли на Мадам Бътерфлай на Пучини през 1974, 1977, 1978, 1983 и 1997 г., както и Бохеми на Пучини през 1981 и 1982 г.  

Бронзовата скулптура, която получава всеки от лауреатите е създадена от Албано Поли.

Както самата Райна Кабаиванска многократно е разказвала тя е познавала лично Мария Калас. Среща се с нея през 1973 г. за премиерата на операта Сицилианска вечерня на Верди за откриването на възстановената сграда на операта в Торино. Кабаиванска изпълнява партията на Елена, а Калас е режисьор на спектакъла.

На церемонията ще бъдат и ученици на голямата оперна певица в института Веки Тонели в Модена сопранът Киара Изотон и тенорът Рейналдо Дроз, които ще бъдат съпровождани от пианиста Давиде Финоти и ще изпълнят арии и дуети от опери.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !