Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

“Зет” на Бойко строи новото метро

отпечатай новината

30.03.2009 11:15 | Видян 11183 пъти | Гласували 1

“Зет” на Бойко строи новото метро

Дали по темата „конфликт на интереси“ се завихря нов сюжет около Бойко Борисов, след като случая Батко и Братко Дикови и техните строително – архитектурни подвизи в столицата тепърва ще се разплита?
За главни герои в новия скандал пресата сочи доведената щерка на градоначалника – Ралица, и приятелят й Стоян Сарийски - Стенли, съдружник в разложката фирма “Буллес Строй”.

Сарийски бил „уреден с участие в поръчка за 50 000 000 евро за изграждане на столичното метро“, писа в. Струма, цитиран от агенция Блиц. Фирмата ме била подизпълнител на турската компания, на която врагът на ДПС Борисов е възложил строежа.
Връзката с фамилията на неформалния лидер на ГЕРБ и управник на София може би е вкарала съдружниците Стоян Сарийски, Иван Стойчев и Антон Гешев в големите пари, посочва регионалното пиринско издание.
Жената на кмета Цветелина Бориславова, която е майка на Ралица, „отпуснала голям кредит за купуване на тежка механизирана техника и камиони за справяне с поръчката“, ако се вярва на Струма.

Разложката фирма не е новак при изпълнение на апетитни поръчки на територията на столичната община.
Както 19` писа, "Буллес Строй" има добри позиции на „Московска“ 33, които носят на фирмата и  ангажименти за почистване на реки в София.
За това „да се наемат фирми без необходимите квалификация и опит пряка заслуга има и еко-замката на кмета Мария Бояджиска“, посочиха тогава пред 19` специалисти.
Припомняме, че въпросната фирма почистваше коритото на р. Искър в района на кв. Нови Искър, в резултат на което са били унищожени брегоукрепителни съоръжения, изградени от „Напоителни системи“. Въпреки пораженията при изпълнението на този обект, следва нова поръчка – за почистването на водни обекти в западната част на столицата.
Ние снимахме как се почиства коритото на малка река между булевардите “Стамболийски” и “Тодор Александров”. Те са намират точно в централната западна част но София. Можете сами да се убедите справя ли се “зетят”.
След публикацията ни през януари от фирмата му реагираха с гневно телефонно обаждане и писмо, в които изразиха несъгласието си с изнесените факти.

На твърденията за слабия контрол на сладката заместник – кметица по чистотата Бояджийска, която странно защо още не е уволнена от Бойко, и липсата им на опит от „Буллес Строй“ ООД тогава отговориха с хвалбата, че получават „не една поръчка“.
Фактите, изнесени на страниците на регионалния вестник Струма са  красноречиво доказателство за това им твърдение.
„Бойко Борисов ги е уредил, "Булслес строй" нито отговарят, нито могат да изпълнят изискванията по строителството“, пишем не ние от 19’, а колегите от Пиринския край. Дали е така наистина, не се наемаме да кажем.
Думите им обаче звучат като римейк на паралелната сюжетна линия за почистването на речните корита, режисирана пак от кметската администрация.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !