Крале на Силата гостува в Ямбол

Твърдо решен и мотивиран от успеха си в миналата събота...

Защо Игнатова никога няма да прости...

Новата водеща на „Папараци” Мария Игнатова бе...

Първи проект за качествено предоставяне на младежки услуги в България

отпечатай новината

04.06.2019 12:51 | Видян 354 пъти

Първи проект за качествено предоставяне на младежки услуги в България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще подпишат проект за Разработване и внедряване на стандарти за качество при предоставяне на младежки услуги в България.

Подписването на документа ще се състои на 05.06.2019 г. /сряда/ от 11:30 часа в Министерския съвет, Гранитна зала.
Подобен проект в сектор Младеж се реализира за първи път. Целта е да се предоставят услуги, които да са с реално действие върху развитието на младите хора в страната.

Освен създаването на няколко ключови стандарта за младежки услуги, ще се създадат младежки центрове в различни градове в България. В тези центрове младите хора ще могат да се срещнат с професионалисти младежки работници и да получат консултация, да се включат в различни обучения или да организират кампания по собствена идея.

Проектът предвижда да бъдат проведени и обучения за различни заинтересовани страни, в рамките на които стандартите за младежки услуги ще бъдат представени и използвани в разработването на различни държавни политики, насочени към младежкото развитие.

Проектът се финансира от Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Очаква се дейностите по изпълнението му да стартират на 01.07.2019 г. Срокът на изпълнение на проекта е 30 месеца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !