Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Оскарите откриват офис в Индия

отпечатай новината

30.05.2019 13:41 | Видян 1074 пъти

Оскарите откриват офис в Индия

Американската филмова академия, която ежегодно раздава смятаните за най-престижни киноотличия – наградите Оскар, да отвори офис в Индия. Такова предложение бе дадено по време на визитата на президента на институцията – Джон Бейли, в екзотичната страна.

Офертата бе отправена от културния министър на Махарашта, като се очаква при евентуално споразумение офисът на Академията да се простира в дома на Боливуд - Мумбай. Към настоящия момент кино организацията на САЩ има местни бази в Ню Йорк и Лондон, а централното управление е в Бевърли Хилс, Калифорния.

"Това е невероятна идея, но академията не е корпорация, а членска организация. Решенията се взимат от администрация и екип, както и от 54-ата членове на борда на директорите. Има ентусиазъм за тази идея", коментира Бейли.

Отварянето на офис в Индия се приема и като крачка към реализирането на повече разнообразие сред членовете на Академията. По думите на Бейли от последните 928 души, които са се включили в редиците на институцията, раздаваща оскари, 50 на сто са граждани на страни, различни от САЩ. Към момента филмовата академия има 27 членове от Индия.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !