Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Арестуваха кумата на Гущеров

отпечатай новината

03.05.2019 15:53 | Видян 5410 пъти

Арестуваха кумата на Гущеров

При акция на спецпрокуратурата, ДАНС и МВР за разследване на измами с европари, раздадени по програмата Млад фермер е арестувана  Милена Пилева. Тя е дъщеря на търговския директор на Винпром - Карнобат Емил Пилев.

Името и нашумя най-вече покрай сватбата на Светлана и Добромир Гущерови, на която Пилева бе кума. Въпросната госпожица е най-близката приятелка на Светлана Василева – вече Гущерова.

Милена не за първи път има проблеми с полицията. Преди години тя е била разследвана затова, че задно с Василева е участвала в схеми за шантаж и рекет над клиенти на бившата плеймейтката.

Нейната роля е била директно да казва на платежоспособни мъже колко трябва да си платят, за да нямат проблеми в семействата си.

Бащата на Милена Пилева - Емил Пилев отказа да разкрие дали дъщеря му е участвала в Млад фермер. Именно по тази програма са източване незаконно пари от еврофондове. Според предварителната информация, в центъра на измамата е бизнесмена Миню Стайков.

Той е в ареста от септември 2018 година, когато му беше повдигнато обвинение за производство на цигари без платен акциз. Още тогава от прокуратурата казаха, че името му е свързано и със злоупотреби с европари по земеделски програми. А днес прокуратурата тръгна по следите на тази схема.

Преди половин година, обвинението даде информация как е действала схемата за източване на пари по програма Млад фермер. Миню Стайков ги е прибирал, но задочно - чрез подставени лица, които са деца на негови служители. Те се регистрирали като еднолични търговци, кандидатствали по програмата. След одобрение, получавали финансиране, което впоследствие предоставяли на Стайков.

„Както знаете сумите не са малки, към момента сме установили 7 млн. Следователно да участват в обратни писма, в които предявяват, че придобитите от тях суми, ще бъдат предадени на Стайков”, обясни прокурорът Димитър Петров. Според адвокат Ина Лулчева обаче няма данни за тези обвинения. Има ли достатъчно данни, или не - от прокуратурата най-вероятно ще съобщят след днешната акция.

А според ресорния министър, програмата често била използвана за злоупотреби. По време на акцията бяха претърсени различни адреси и офиси. Най-много полиция беше изпратена в Карнобат. Претърсен беше офис на Стайков. Акцията се проведе и на територията на София. Вчера сутринта е бил претърсен домашният адрес на Миню Стайков, който се намира в кв. Бояна. Резултатът от акцията - няколко арестувани, сред които и Милена - дъщерята на търговския директор на Винпром – Карнобат.

Източници на HotArena близки до МВР разкриват, че е много вероятно сега след ареста на Милена Пилева да бъде възобновено и разследване срещу нея за рекет чрез проституция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !