Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Белослава учи азиатска кухня в Тайланд

отпечатай новината

22.02.2019 17:21 | Видян 1677 пъти

Белослава учи азиатска кухня в Тайланд

Певицата Белослава е станала професионална готвачка в Тайланд, похвали се самата тя.

Изпълнителката на „Между две луни“ е изкарала бърз курс по азиатска кухня по време на последното си пътешествие във Виетнам, Камбоджа и Тайланд, където бе заедно със съпруга си – художникът Евгени Йонов. Курсът е продължил един ден – само 8 часа, но е бил достатъчен, за да й даде основите на екзотичната кулинария.

„Разведоха ни по пазара, запознахме се с навиците и традициите на тайландския народ. Закуската им е от един огромен казан, в който имаше ориз под формата на каша – доста гадно изглеждаше, и те добавяха към купичката си малко пръжки или запържена свинска кайма. Много се чудех защо не ядат плодове за закуска, като имат най-хубавите плодове на планетата, които са като космически. Те казаха, че са за маймунките и за туристите. Бях доста шокирана“, разказва Белослава, писа „ТелеграФ“.

Тя признава, че са опитали от уличната храна. „Ето, здрави сме, нищо ни няма. Много е вкусна, силно азиатска, с всички вкусове – сладко, солено, люто, кисело. Готвят по улиците – навсякъде по шосетата, магистралите. Сушат различни риби и скариди, които овкусяват“, добавя певицата.

Звездата разказва и за любопитните забележителности: „Буда е навсякъде. Там цветя не се подаряват като при нас за празници, а само в храмовете, носи се храна в едни много красиви кутии на монасите. В Камбоджа бяхме в едно малко странично градче – Сием Рип, където се намира древният религиозен комплекс Ангкор Ват, обявен за едно от новите чудеса на света. На площ от над 400 кв. м са само храмовете от XII век. Един ден не стига да ги обиколиш и разгледаш. Толкова са божествени и са спасявали хората през вековете“.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !