Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Матю Макконъхи превърта играта

отпечатай новината

24.01.2019 10:53 | Видян 1322 пъти

Матю Макконъхи превърта играта

Попитаха наскоро Матю Макконъхи с кое свое професионално постижение се гордее най-много, а отговорът светкавично потегли в посока, коренно различна от играта пред камера. Създаването на собствен бранд бърбън, изглежда, е последният успех, който холивудският ас отчита за себе си особено след като бе определен като най-лошата инвестиция в киносредите отвъд Океана. 

Списание Forbes обясни, че Макконъхи е най-неефективен от гледна точка на печалбата от всеки долар над хонорарите, които са му изплатени. Въпреки сухата статистика обаче ето, че актьорът отново се завръща в киноафиша и то със заглавие, което определено заслужава вниманието ни.

„Фатално затишие“ надали ще се превърне в блокбъстър. Звездното участие на Макконъхи и Ан Хатауей го позиционират сравнително добре във филмовите салони по света и макар че лентата се заиграва с фантазията на зрителите, то тук няма да видите прелитащи коли, палещ кръвта екшън или спасители с наметала.

Режисьорът Стивън Найт ни въвежда в привидно спокойния живот на капитана на риболовна лодка Бейкър Дил (Макконъхи). На ръба на фалита, за финансовото си състояние той разчита на туристи, пилеещи пари за круизи, но най-вече на разгонената съседка с афинитет към котките Констанс (Даян Лейн). 

Всичко се преобръща, когато на острова пристига бившата изгора на Дил – Карън (Хатауей), и то – с куфар с 10 милиона долара, предназначени именно за него. Уловката – рибарят ще трябва да отведе настоящия й съпруг в океана и да го остави за храна на акулите. Не парите обаче се оказват решаващият фактор за Дил. Разковничето се крие в благоденствието на сина му, ставащ ежедневно свидетел на боя между въпросният нов мъж и майка му.

„Фатално затишие“ хваща в емоционална бримка всяко пораснало или не дете, живяло в условия на домашно насилие. Попитан дали използва лично житейско вдъхновение за творбата си обаче Найт категорично отрича. Оксиморонният реализъм на тази иначе фентъзи игра на живот и смърт е именно куката, на която режисьорът закача стръвта си за зрителите. И успява. 

„Фатално затишие“ постепенно измества основният си въпрос от „На какво си способен, за да спасиш човек, когото обичаш?“ на „Колко наистина знае човек, когато мисли, че знае всичко?“. Така, Дил неусетно се оказва пионка в нечия друга игра, изходът от който ще ви държи на тръни до края на прожекцията.

БЕКСТЕЙДЖ

Ан Хатауей отказа алкохола след снимачния процес

С обещание за абсолютно въздържание от алкохола си тръгва носителката на „Оскар“ Ан Хатауей от снимачния процес на „Фатално затишие“. Това разкри самата актриса по време на промообиколката си за филма. 

Въпреки че клапата за филма щраква в разгара на лятото през 2017 г., именно сега тя признава, че именно работата й на терен я подтикнала да направи подобен обет. Повод за него пък й дала обиколката с код „ром“, която тя и Макконъхи направили из баровете на остров Мавриций, където се въртя камерата за заглавието.

„Не помня как мина“, призна през смях Хатауей след въпрос на Елън Дедженеръс относно алкохолния тур на звездите. „На следващата сутрин – под влиянието на махмурлука, трябваше да се срещна с режисьора ни. 

Тогава си дадох обещанието, че няма да пия алкохол в следващите 18 години“, обясни още актрисата, като уточни, че времевият период е избран с конкретната цел да изчака 3-годишният й син да се изнесе от вкъщи. 

„Сега той е в период, в който се нуждае от трезвата си майка повече от всякога“, отсече Хатауей, след като си припомни как преди време е трябвало да го заведе на занималня след бурна вечер.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !