Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Глория подготвя 13-тия си самостоятелен албум

отпечатай новината

11.03.2009 09:45 | Видян 23928 пъти | Гласували 7

Глория подготвя 13-тия си самостоятелен албум

Сред най-известните гласове на България безспорно се нарежда Глория - заслужено обявена за Прима на модерния фолк. Една от най-емблематичните изпълнителки на хитовия жанр започва музикалната си кариера все още ненавършила 18 години. Първите стъпки в професионалната музика Глория прави с орк. “Извор” от Русе, с които я свързват две години успешна съвместна дейност.

Година преди да издаде първия си албум, Глория се запознава с Илия Загоров, автор на много следващи нейни хитове. Сред песните, композирани от Илия Загоров са “Носталгия”, “100%жена”, “Не,остарявай мамо”, “Сбогом, адиос”, “Циганско сърце” и много други. През 1994 г. Глория става част от музикална компания “Пайнер” и с това се превръща в първата звезда на прохождащия тогава жанр - поп-фолк. Същата година излиза и първия й самостоятелен албум “Щастието е магия“, с който певицата привлича вниманието на фенове и критици.

Следват години на сериозни професионални успехи, в които се раждат хитове като “Радост, тревога”, “Илюзия”, “Феникс”, “Крепост” и др. Най-новите проекти на звездата са свързани с подготовката на 13-тия й самостоятелен албум, чиято поява се очаква през тази година.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !