Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Кейт Бланшет на бунт срещу натиска за гей ролите в киното

отпечатай новината

23.10.2018 11:03 | Видян 1312 пъти

Кейт Бланшет на бунт срещу натиска за гей ролите в киното

Носителката на „Оскар“ Кейт Бланшет обяви война на своеобразните протести от страна на киноманите относно какви актьори могат да играят гей персонажи.

Част от това да бъда актриса, за мен, е антропологическо упражнение. Отдава ни се възможност да изследваме различна времева рамка, различни преживявания, исторически събития и т.н. Предстои ми да изиграя персонаж, чиито политически възгледи коренно се различават от моите, но част от удоволствието е именно това – да разбера какво я мотивира да има такива разбирания

коментира звездата по време на международния филмов фестивал в Рим. Актрисата отчете, че има известна дискриминация срещу колегите й с различна сексуална ориентация – предвид, че нито един „открит“ хомосексуалист, не е печелил „Оскар“. За сметка на това неедин актьор с предпочитания към противоположния пол е печелил заветната статуетка за гей роли.

„В момента Холивуд се отваря към подобни предукции. Преди осем години, когато Carol беше в предпродукционен режим имахме сериозни проблеми около получаването на зелена светлина за снимки предвид характера на филма. Това, въпреки моето участие и това на Руни Мара. Днес е в пъти по-лесно да реализираш филм, в който има елементи, свързани с различната сексуална ориентация“, казва още Бланшет.

Междувременно фестът в Рим застана редом до форумите в Кан, Торонто и Венеция, като подкрепи петицията за полово равенство в киноиндустрията.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !