Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Деси Банова: Не се притеснявам, че съм третата съпруга на Плевнелиев

отпечатай новината

24.08.2018 13:23 | Видян 3062 пъти

 Деси Банова: Не се притеснявам, че съм третата съпруга на Плевнелиев

Бившата синоптичка, а сега водеща - Деси Банова, признава, че баща й е изиграл голяма роля в нейното развитие. Независимо, че се разделят с майка й, когато е на 6 години.

"Връзката ми с татко се засили през последните години. Самообвинявам се след внезапната му смърт, че тъй като не живееше в София, не ходех толкова често при него. Заради графика на работата ми, заради грижите покрай Йоанка и всички други неща, с които се занимавам, нямах възможност да пътувам често, а той пък не идваше в София. Ако можех да върна времето, бих зарязала всичко и бих общувала повече с татко. Той почина през 2015 г. Оказа се, че е имал заболяване, на което никой не обръщаше сериозно внимание, най-малко пък той. Не искаше да ходи в болници, по изследвания. Баща ми беше страхотен бохем. Може би заради това с майка ми след десетгодишен брак се разделят, тъй като тя е здраво стъпила на земята, много семеен човек. Докато татко беше по живота", разказва Банова-Плевнелиева пред сп. Eva.

С бившия си мъж Ивайло се срещат в телевизията.

"Срещнах го там в качеството му на одитор на голяма международна компания. Тогава студиата бяха отделени от администрацията, където аз ходех едва един път годишно. Но явно тогава е било писано да се срещнем тъкмо там. По-късно една колежка изигра ролята на сватовница, пробуждайки интереса и у него, и у мен. Така десет години бяхме заедно", допълва блондинката.
Разделят се в годината, когато почива баща й.

"През 2015, когато си отиде баща ми, си дадох сметка, че животът е наистина един миг. И че когато в една връзка хармонията се загуби, няма смисъл двама души да продължат да живеят заедно. Тогава събрах кураж да поговоря с Иво и да се разберем, че наистина не можем да продължаваме по този начин. Татко почина през февруари и малко след това аз реших, че трябва да променя живота си. Да потърся щастието си. Не се чувствах добре във връзката си с Иво, тя беше повече или по-малко формална. Аз съм адски трудна на промени. Много силно желая нещо, но не се решавам да посегна към него. Така беше и с прогнозата за времето. Дълго време обмислям, но понякога ми трябва някакъв импулс отвън, за да направя крачка към промяна. Да ми даде сила и кураж да го направя. Ядосвам се на себе си, защото в повечето случаи промяната е за добро. Но не съм рисков играч. Винаги съм била по дългите връзки, по стоенето на едно място в професионален план. Не съм сменяла училища, приятели", откровена е Деси.

След като се омъжи за президента Плевнелиев осъзнава, че животът й много се е променил, а вниманието към нея е станало нездравословно.

"За първи път в живота си установих, че тъй както винаги съм искала да бъда под светлината на прожекторите, това започна да ми тежи. Интересът към личния ми живот е небивал и нездравословен. Започнах да отказвам интервюта и публични изяви, започна това да ме притеснява, не да ме радва. Никога не съм желала да съм известна с моя личен живот, а с професията си. Гордея се, че бях единствената от България, която направи документален филм за климатичните промени. Беше селектиран за участие в много международни форуми. Постигнах контакти, много ценни за мен. Бях поканена на среща на върха на ООН за климатичните промени, станах нещо като посланик на страната ни по тази много сериозна тема. Израснах от момичето, което презентира времето, в една по-сериозна журналистка. На международните форуми сценариите, ако нещо не се промени в отношението ни към заобикалящия ни свят, съвсем не са розови. Давам си сметка, че като публична личност мога да насоча известността си към проблема. Ако успея да накарам дори един човек да посади дърво, да изключва ненужните лампи или да спира водата, докато си мие зъбите например, това е някакъв принос към запазването на планетата за следващите поколения", категорична е бившата синоптичка.

По думите й именно Плевнелиев й вдъхва кураж и я стимулира за промяната в работата й. Тя се влюбва в него, когато го вижда в неформална обстановка във вилата му в Гърция. И осъзнава, че това е нейният мъж. Не се притеснява, че президентът има два неуспешни брака зад гърба си.
"Знам причините, поради които не са се запазили предишните му бракове. И не се притеснявам, напротив. Сигурна съм, че той не е по краткосрочните връзки. Жената до него е неговата. И не се опитва да го скрие, а го заявява пред целия свят. Не се колебае да предложи брак. Неговите приятели се учудиха, когато съобщи, че ще се жени. Посъветваха го да живее заедно с мен, да си направим дете, но защо ще се женим не разбираха. Той обаче вярва в брака. За него той е ценност, семейството. И мен това ме привлече", разкрива още Банова.

И допълва, че се разбира чудесно с децата на Росен Плевнелиев.

Източник: tialoto.bg
Снимка: Булфото

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !