Провокативната сладкарка Стефани...

Провокатната сладкарка Стефани е поредният участник,...

Деси Слава стана баба

Синът ѝ Майки я дари с внучка, която носи името на...

Стефан Данаилов закри Арт поток 2018

отпечатай новината

02.08.2018 15:55 | Видян 1586 пъти

Стефан Данаилов закри Арт поток 2018

Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Георги Мамалев взривиха Царево и Лозенец. В рамките на десет дни театър, музика, литература и изкуство завладяха Южното Черноморие. Гостите на фестивала имаха възможност да се срещнат с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Албена Колева, Филип Трифонов, Катето Евро, Евгени Будинов и много други от популярните ни актьори.

Гвоздеят в програмата беше премиерата на пиесата „Тя, той и още двама, трима“ от Жолт Пожгай с участието на Аня Пенчева. На литературното поле в истински празник се превърнаха и премиерите на автобиографичните книги на Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова и Георги Мамалев. С огромен интерес се проведоха литературните четения на Елин Рахнев, Васил Балев и Мария Лалева. Актрисата и певица Иванка Шекерова направи за първи път истински пърформанс във вода на малкия плаж в Лозенец.

Журналистът и продуцент Георги Тошев представи документалните си филми за Татяна Лолова, Стефан Данаилов и последната си лента за АББА, както и най-новата си книга за популярната шведска група. Друго нтересно предложение на „Арт поток“ 2018 беше изложбата на театрални плакати, на български и чужди художници, получили награди от последното издание на Международното трианале на плаката.

„Основната идея, когато създавахме „Арт поток“ беше, хората от Царево и почиващите на Южното Черноморие, да могат да се срещнат с изключителни български актьори и спектакли. Организирането на фестивала е естествено продължение на стремежът ми да участвам активно в популяризирането на българското изкуство и родните творци. Клуб Hacienda Beach е средище и сцена за изява на нашите музиканти и артисти.

Чрез фестивала на изкуствата се стремим да разширим обхвата на тази сцена и извън Лозенец. Интересът към „Арт поток“ тази година от страна на хора от всички възрастови групи, включително и деца, както и пълния салон на читалището в Царево доказаха, че има глад за българското изкуство и сме на правилен път, когато правим програмата от събития по време на културните празници“, споделя Димитър Тодоранов. Фестивалът „Арт поток“ се организира за трета поредно година от продуцента Димитър Тодоранов със съдействието на Община Царево.

В програмата бяха включени театрални постановки, художествени изложби, литературни четения, тематични партита и срещи с най-известните български творци. За първи път тази година част от “Арт поток” беше и лятната арт академия за деца. Тя се проведе в Hacienda beach под ръководството на художничката Калина Попова.

Първите випускници от школата по рисуване получиха своите дипломи и организираха изложба със своите творби край малкия плаж в Лозенец, а събитието бе уважено от инж.Георги Лапчев-кмет на Община Царево. Димитър Тодоранов и неговия екип вече работят по програмата на „Арт поток“ за 2019 година, която отново ще е много амбициозна и ще включва много изненадващи участия на творци от всички сфери на изкуствата.




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !