На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Звезди и Милена с мюзикъл в Кайлъка

отпечатай новината

18.07.2018 11:50 | Видян 1110 пъти

Звезди и Милена с мюзикъл в Кайлъка

Звезди Керемидчиев, Милена Славова, Стефан Вълдобрев и Нора Караиванова са част от звездните имена, които ще гостуват на сцената на летен театър „Кайлъка“ в Плевен през юли и август.

Първи ще представят оригинална програма тази вечер от 21.00 часа оперни и рок изпълнители заедно с оркестъра на Държавна опера – Русе. Спектакълът е уникална симбиоза между оперни арии и рок химни, изпълнени от рок група, симфоничен оркестър, хор и солисти. В програмата са включени популярни творби от Верди, Бизе, Пучини и Моцарт, арии от рок операта „Нострадамус“, „Бохемска рапсодия“ на Queen... Проектът е наречен

„Една нощ в операта“

напомняйки за емблематичния едноименен албум на Фреди Меркюри и компания, и е създаден съвместно с рок група „Кикимора“, основана от Николо Коцев. В музикалния спектакъл има специално участие поп певицата Нора Караиванова, нашумяла още със зората на „Мюзик Айдъл“. Ангажирани са и Теодора Чукурска (сопран), Александър Крунев (баритон) и Петър Костов (тенор). Продукцията ще премине под диригентството на Димитър Косев.

Филхармонията на Русе ще представи своята продукция „Империя на мюзикъла“ на 27 юли (петък) от 21.00 часа на лятната сцена в парка. За нея са поканени за специално участие Милена Славова и Звезди Керемидчиев. В програмата са включени откъси от хитови творби

– „Моята прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу, „В града“ и „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн, „Мулен Руж“ от Крейг Армстронг, „Евита“, „Фантомът на операта“ и „Исус Христос – суперзвезда“ от сър Андрю Лойд Уебър, „Ромео и Жулиета“ от Жерар Пресгюрвик, „Чикаго“ от Джон Кандър, „Моцарт“, „Елизабет“ и „Ребека“ от Силвестър Ливай, „Джекил и Хайд“ от Франк Уилдхорн по романа с двамата емблематични герои антиподи на Робърт Луис Стивънсън, „Оливър“ от Лайънъл Барт по Чарлз Дикенс.

Очаква се летен театър „Кайлъка“ да бъде изпълнен до краен предел и на 23 август за още една хитова продукция - „По-полека... simfoni“. Тя е реализирана заедно с оркестъра на Пловдивската опера от актьора певец Стефан Вълдобрев и групата „Обичайните заподозрени“. Оркестрациите са дело на Захари Ковачев, а диригент ще бъде Константин Добройков.

В „Обичайните заподозрени“ ще се изявят Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов. В същия състав музикантите и Вълдобрев дадоха старт на лятото с голям и суперуспешен концерт в НДК на 11 май. Заглавието на шоуто е взето от летния хит на групата „По-полека“ и несъмнено ще привлече хора от всички възрасти не само от Плевен, но и от други градове. Стефан Вълдобрев и Веселин Веселинов-Еко печелят фенове и с това, че са създатели не само на свои хитове, но и на някои от най-новите песни на примата на българската поп сцена Лили Иванова.

Билети за концертите могат да се купят от билетните центрове на Плевенската филхармония или чрез мрежите за продажби онлайн.

Източник: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !