Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

40-годишни танцьорки оглавяват дефилетата в Рио де Жанейро

отпечатай новината

24.02.2009 17:30 | Видян 3157 пъти

40-годишни танцьорки оглавяват дефилетата в Рио де Жанейро

Карнавалът в Рио де Жанейро, известен като символ на младостта, красотата и секса, добави и малко зрелост към имиджа си, като даде на две 40-годишни танцьорки шанса да оглавят дефилетата, съобщи Асошиейтед прес.

За кралици на карнавала всяка година си съперничат някои от най-красивите бразилки. Те водят дефилето на школите с неуморни танци.

Честта обикновено се пада на млади звезди или на красавици от кварталите, където са школите по самба. Две от водещите школи обаче изненадаха бразилците, като избраха кралици на 46 и 44 години.

Едната е бивша манекенка, а другата - момиче от корицата на "Плейбой". "Това е огромна промяна - каза 46-годишната Луиза Брунет, докато се подготвяше да заеме челно място в дефилето на школата "Императриз".

- Това показва, че по-зрелите жени печелят терен в държава, където има толкова много мачизъм и се цени повече младостта и красотата".

Брунет успя да наелектризира тълпата и доказа, че не отстъпва на кралиците на карнавала, които са с 20 години по-млади от нея.

И тя, и втората танцьорка на години Лума де Оливейра, имат по две деца. Най-възрастната кралица на карнавала в Бразилия е била актрисата Сузана Виейра. Тя води дефилето на една от школите през 2006 г. на 63 години.

Де Оливейра оглави дефилето на школата "Портела". През втората нощ на карнавала се представят шест школи.

В сряда ще бъде обявен победителят. Награди не се дават, но победителите получават голямо признание в цялата страна, а кралицата им печели рекламни и актьорски договори.

През първата конкурсна нощ на карнавала беше подобрен още един рекорд - за най-оскъдно облекло.

Танцьорката Дани Сперле беше натруфена с блестяща сребриста корона, огърлица и гривни, но като дреха носеше само препаска с дължина 3 см.

Тя премина пред 80 000 зрители на Самбодрома рано в понеделник сутринта. Предишната рекордьорка по оскъдно облекло беше Вивиане Кастро.

Нейната препаска беше 4 см. Школата, за която тя се представи миналата година, получи наказателни точки. БТА

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !