Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Над 1000 аплодираха Калигула в пороя пред Народния

отпечатай новината

03.07.2018 15:43 | Видян 1206 пъти

Над 1000 аплодираха Калигула в пороя пред Народния

Дълго ще се помни екстатичното представление на „Калигула“ по пиесата на Албер Камю под силния дъжд в неделя вечер на откритата сцена в рамките на инициативата на Народния „Театър пред театъра“. Въпреки прогнозите за сухо време, 10 минути след началото на спектакъла, режисиран от Диана Добрева, небето сякаш се разтвори.

Дъждът, който се сипеше почти през целите два часа на представлението, обаче не попречи публика и актьори да слеят в едно емоциите си и да си подарят взаимно преживяване, за което ще продължава да се говори. С чадъри, дъждобрани, но и по тениски, стотици зрители останаха на трибуната, за да подкрепят артистите и да се насладят на неистовите изпълнения на Деян Донков, Александра Василева, Биляна Петринска Жорета Николова, Йордан Биков, Деян Ангелов, Йосиф Шамли и останалите.

Звездите на Народния театър Деян Донков – Калигула, и Александра Василева – Сезония, почти през цялата втора половина на спектакъла играха мокри до кости на авансцената в близост до публиката и се раздадоха докрай. За магията на случващото се допринесе и брилянтната вокална ария на Биляна Петринска, за която това бе завръщане на сцената на Народния театър, след като роди. „Дългата ми рокля стана вир-вода и натежа, но пък на открито гласът ми се отвори и звучеше невероятно. Пръските вода върху стъклата на прожекторите изглеждаха вълшебно и всичко се превърна в някакво свещенодействие на сцената“, разказа Петринска пред „Монитор“ и сподели, че след представлението директорът Мариус Донкин е обявил пред актьорите, че изпитанието е било нещо като кръщение за тях и спектакъла. „Калигула!!!

Невероятно представление снощи!!! Невероятна публика!!! Благодаря на всички, които останаха под дъжда... На всички колеги-герои!!! Това беше знаково представление!!! Сигурна съм в добата поличба на небесната вода!!! На разкъсаните облаци и звезди в края!!! Невероятно преживяване! По-силно, по-мащабно...по- въздействащо и величествено!!! Въпреки!!! Или именно поради!!! Тайнствената сплав между актьорите, преодолявайки с огромна енергия природните капризи или взаимодействайки си с тях!!!

Подгизнали от вода костюми и адреналин до небесата!!!

Въздействащата музика, огласяваща площада... Чувствах, че се рея над всичко това чрез гласа си и бях окрилена и благодарна, че съм там на сцената заедно с всички вас,колеги! Александра Василева и Деян Донков...вие сте нечовеци!!!“, написа актрисата във Фейсбук.

„Tакъв потоп се започна с началото на спектакъла, въпреки слънцето преди това, че през цялото време очаквах някой да дойде и да прекъсне това мъчение. Никой не го направи и продължихме... Възхитих се от тази публика. Около сто човека си тръгнаха, нямаха чадъри, мокри до кости, нормално... Другите хиляда и четиристотин човека останаха... Което мен ме втрещи. Те – мокри и зъзнещи, ние с Деян Донков, също зъзнещи, останахме и май се получи страхотна връзка между нас и публиката. Евала, публика, евала и на всички актьори, и направо и на мен, защото издържах...“, сподели в социалната мрежа и Александра Василева.

„Когато има такава публика, когато има такива актьори, значи има надежда! Има смисъл!“, отговори й пак там актрисата Лара Златарева. За „Монитор“ Александра призна, че към края на спектакъла дори я е втресло, защото е имала статични сцени, и лежала на подиума под ледения дъжд буквално като на операционна маса. След това й се наложило да суши косите си с 2 сешоара, а в понеделник – да пие аспирин, за да се съвземе за следващото изиграване.

Напълно заслужено, в неделя малко преди полунощ публиката изпрати актьорите с бурни аплодисменти и няколко биса. В знак на уважение и благодарност към нея Народният театър чрез своя директор Мариус Донкин обяви, че подарява на всички зрители, закупили билети за „бедственото“ представление на 1 юли, покана за избран от тях спектакъл през новия сезон, който започва на 11 септември.

Източник: Monitor
Снимка: НТ Иван Вазов



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !