Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

БГ звезди срещу експериментите с животни

отпечатай новината

18.06.2018 15:13 | Видян 2413 пъти

БГ звезди срещу експериментите с животни

Актрисите Силвия Лулчева и Силвия Петкова подкрепиха глобалната петиция срещу тестването на козметика върху четириноги.

Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас, и звездите на българския шоубизнес се обединиха и подкрепиха глобалната петиция срещу тестването на козметика върху четириноги по време на откриването на първия магазин на The Body Shop в столичния The Mall.

Актьорите Димитър Рачков, Силвия Лулчева, Елен Колева, Силвия Петкова, Даяна Ханджиева застанаха зад благородната инициатива на британския козметичен бранд и организацията Cruelty Free International. Към тях се присъедини певицата Хилда Казасян, а също популярни лица от малкия екран като Добрина Чешмеджиева и Константина Живова. Много от тях се снимаха с огромен пухкав заек – символ на кампанията по света, за да изразят съпричастността си към животните.

„Много се радвам, че мога да помогна на кауза, която ще сложи край на експериментите върху четириноги“, каза Силвия Лулчева, която обожава своя йоркширски териер. Петицията подписа и звездата от актуалния кинохит „Революция Х“ Силвия Петкова, в чието семейство съжителстват хъски и питбул.

През 2013 г. The Body Shop и Cruelty Free International с общи сили успяват да извоюват забрана за тестването на продукти върху животни в ЕС. Все още обаче 80% от държавите позволяват такива опити. В световен мащаб всяка година за тестването на козметика се използват повече от 500 000 животни, а много от тях умират или остават осакатени.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !