Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Школата на Памбос празнува 20 години

отпечатай новината

31.01.2018 11:53 | Видян 1555 пъти

Школата на Памбос празнува 20 години

В месеца на любовта шармантният хореограф от Кипър Памбос Агапиу празнува два рождени дни, този на танцовата си школа Pambos Dancing Center и своя - на 13 февруари. На 10 февруари Памбос кани всички фенове на салсата на парти по случай 20-годиншния юбилей на школата си. Фиестата започва в 17.30 часа в клуб TSAR в Mega Mall Sofia. „Танците по двойки дават лекота в движенията и в общуването между влюбените. Салсата със сигурност ще внесе свежест във връзката и ще я разнообрази, дори ще я съживи. И не е нужно да чакате Свети Валентин, за да отидете с половинката си на салса“, категоричен е Памбос.

Салсата по своята същност е флиртуващ танц. Жената танцува в ръцете на мъжа, тяло до тяло. Има особена магия и химия в салса танците по двойки. Ролите в салсата ни връщат в едно друго време, където мъжът е водещ, а жената обикновено следва. Някои могат да сметнат това за остаряло, но според Памбос е освежаващо. Салсата положително ще подобри общуването между партньорите във връзка, ще засили искрата и ще ги направи щастливи. Всички знаем, че движението увеличава отделянето на ендорфините в тялото, а оттам се засилва и усещането за щастие.

Затова и Памбос е убеден, че салсата е хапче за щастие. А и когато това се случва на хубава музика, удоволствието е многократно. Салса е енергичен танц и овладяването му ще научи двамата танцуващи какво да правят с телата си и как да имат контрол над тях. Така танците ще допринесат двамата партньори да се чувстват по-освободени в движенията си не само на дансинга, но и…в спалнята. Вече 20 години малки и големи прохождат в латино танците под зоркото око на кипъреца. Над 15 000 столичани, запленени от магията на танца, са преминали през Pambos Dancing Center през годините, някои от тях танцуват и до днес.

Още от самото си появяване през 1998 г. школата бързо печели популярност и се превръща в един от основните центрове за професионално обучение по латино танци, фламенко и гръцки танци. През годините школата е съзадала едни от най-успешните танцьори в страната. Първите инструктори по танци в България проговарят на езика на салсата и правят първите си крачки като професионални танцьори и състезатели под вещото ръководство на Памбос. Неслучайно наричат харизматичния кипърец „бащата на салата“ у нас.

През последните години популярността на Pambos Dancing Center излиза извън пределите на страната, танцьорите на клуба представят България на всички най-големи международни салса конгреси. Школата се гордее с огромната си колекция от купи и престижни награди. А от 2005 година до момента танцьорите на Pambos Dancing Center са многократни абсолютни шампиони на България.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !