Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Другото лице на Шарл Азнавур - филантропът

отпечатай новината

30.11.2017 13:41 | Видян 1342 пъти

Другото лице на Шарл Азнавур - филантропът

Днес, 30 ноември, в зала Арена Армеец, легендарният френски артист с арменски корени Шарл Азнавур, ще изнесе един от последните концерти в кариерата си. Нека часове преди грандиозния му концерт се запознаем и с другото му лице – това на филантропа и човеколюбеца. Освен с артистичната си кариера, Азнавур, е известен и с множеството си усилия в подкрепа на арменския народ.

Той основава “Aznavour pour l’Arménie” (Азнавур за Армения) след последиците от земетресението, което опустошава северната част на Армения на 7 декември 1988 година и става причина за гибелта на десетки хиляди жители на страната, а още хиляди остават бездомни. За 30 години неговата хуманитарна дейност развива мащаба си и обхваща още множество благотворителни каузи за страната. През 2017 година Шарл Азнавур и сина му, Николас Азнавур, решават да продължат своите филантропски дейности и правят нова крачка – основавайки „Aznavour Foundation“ (Фондация Азнавур).

Нейните цели са свързани предимно с развитие и интегриране на образователни, социални и културни програми. Повече информация може да откриете на: charlesaznavour.com Първият проект на Фондация Азнавур е свързана със създаването на музей “Charles Aznavour Museum”, в който ще се случват важни културни и образователни събития и който ще бъде локализиран в Йереван. Понастоящем, Фондация Азнавур дава на всички уникален шанс да прекарат един незабравим ден в Париж и да се срещнат със самия Шарл Азнавур. Правилата за участие може да откриете тук: https://aznavourfoundation.org/en/club/competition/"

„Оповестих създаването, заедно със сина ми Николас, на Фондация Азнавур с огромна радост. Фондация Азнавур продължава моите благотворителни инициативи, които започнаха след ужасното земетресение през 1988 година. Мисията й ще бъде да продължи да подкрепя уязвимите и неравнопоставени жители на Армения и да създаде музея “Charles Aznavour House” в Йереван. Този музей ще стане домакин на културни и образователни инициативи, с също така и една от главните забележителности в града.

Тази инициатива е моето завещание за бъдещето, което, надявам се, ще облагороди условията на живот на диаспортата и ще привлече множество посетители от целия свят“, споделя Шарл Азнавур. Феноменалният спектакъл на Шарл Азнавур на 30 ноември, който ще потопи повече от 5000 родни фенове в атмосферната на автентичен френски театър, е част от настоящото световно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо „Сбогом“ със сцената.

От София, звездата отлита директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !