Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Христо Христов - фаворит в Ясновидци 2

отпечатай новината

11.04.2009 09:00 | Видян 26415 пъти | Гласували 36

Христо Христов - фаворит в Ясновидци 2

Култовото шоу за хора с паранормални способности Ясновидци стартира за втори път по бТВ. Миналата година то постигна изключителни рейтинги, като същевременно показа, че не всички хора с подобни занимания са шарлатани. В този сезон изпитанията са още по-трудни, заплетени и интересни.

Само осем души достигнаха до финала и получиха право да се състезават за титлата ясновидец номер едно на България. За разлика от миналата година, когато имаше хора сред участниците, които разчитаха повече на театралните си таланти, този път всички са преминали през прекалено сложни изпитания, за да може да се отдаде гадателската им способност само на случайността.
Всеки от претендентите е получавал различно изпитание. На някои са давани карти на София, върху които да показват къде се намира определен човек в този момент. Други пък са били затваряни в едно помещение с напълно непознат, за когото трябва да кажат факти от живота му. Сред тестовете се отличава и връчването на медальон на човек от екипа. Ясновидецът трябва да познае на кого е и да каже нещо за притежателя му.

Някои от тях успяват да се справят със задачите с изумителна точност. Момиче от екипа, което е пълен скептик по отношение на ясновидството и гаданията, остава като поразена от това, което чува за себе си. Цял ден е в лошо настроение. Турчинът Христо Христов отива при нея, за да я успокои. Казва й, че до един час ще получи обаждане от чужбина, което ще я зарадва изключително много. След 20 минути телефонът звъни. Неин приятел от САЩ я кани да му отиде на гости заедно с гаджето й.

Самият Христов е сред най-интересните участници в предаването. Роден в мюсюлманско семейство с порок на сърцето. Лекарите предвиждат максимум 7 години живот. Близките му го оставят в дом. След като баща му умира, майка му се жени отново и вторият му баща го прибира вкъщи, "за да си умре при тях". Малкият Христо понася от пастрока си много бой и мъки. Често му се случва да бъде насинен и да се моли, но не на Аллах, а на Господ. „Винаги съм бил привлечен от християнството – казва Христо. - Не знам защо, всички около мен са мюсюлмани“.

Когато е на 9 години, Христо получава пристъп и е отведен в болница. Там изпада в състояние на клинична смърт за 2 дни. Когато се събужда, показателите на сърцето му са драстично подобрени. Той отваря очи и казва, че е видял Бога и вече може да гледа на кафе. Първоначално близките му не вярват на думите на детето, но скоро славата на младия гадател започва да се разнася.
Като тийнейджър окончателно приема християнството. Семейството му го приема такъв, какъвто е. Днес Христо е на 28 години и въпреки всички прогнози, е жив и здрав. Твърди, че кафето му разкрива всичко за хората.

Един от най-екстремните случаи, в които дарбата му се проявява, е свързана със сестра му. Двамата пият кафе и Христо й казва: "Твоят мъж не ти е верен. С жена до себе си ще умре в чужда държава много скоро". Сестра му казва, че мъжът й няма любовница и не е чувала, че ще излиза извън в България. Няколко часа по-късно от полицията й се обаждат, за да й съобщят, че съпругът й е умрял в катастрофа в Румъния. С него е била непозната жена.
Сега Христо живее във Варна и гледа на хората в града. Той иска да участва в Ясновидци, за да покаже дарбата си.

Член на екипа разказа пред СЛАВА друга случка за уникалните гадателски способности на Христо. Той я накарал да изпие едно кафе и да му зададе само седем въпроса. Като голяма почитателка на Майкъл Джексън, тя го пита дали някога ще бъде отново на негов концерт. Ясновидецът категорично заявява, че това ще се случи още през тази година и то през седми месец. Момичето споделя това със свои приятели, които просто се изсмиват. Тази случка се разиграва в първите дни на януари. Тогава още никой няма представа, че Кралят на попа планира завръщане на сцената.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !