Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Стани богат” събра 265 000 лв. за спортни стипендии за деца в неравностойно положение

отпечатай новината

07.12.2010 16:00 | Видян 6094 пъти

„Стани богат” събра 265 000 лв. за спортни стипендии за деца в неравностойно положение

Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов е последният участник, който ще седне на стола на богатството през този благотворителен сезон на телевизионната игра. Финалният епизод на „Стани богат” ще се излъчи в сряда вечер от 20:00 часа по Нова ТВ. Общо 27 известни българи се включиха в благотворителната кауза, а събраната сума, която възлиза на 265 000 лева, ще отиде за спортни стипендии за деца, лишени от родителски грижи.

Топ лекоатлетката Ивет Лалова е участникът с най-висок рекорд в „Стани богат” – 20 000 лева, а министърът на регионалното развитие и благоустройството е състезателят, прибавил най-голяма сума към общата за каузата – 22 000 лева /към спечелените 15 000 министърът добави свои лични 7 000 лева/.

Нова ТВ, заедно с Държавната агенция за закрила на детето, специално за инициативата създава Обществен съвет, който ще разпредели събраните средства. Съветът ще бъде оглавен от Стефка Костадинова, председател на Българския Олимпийски Комитет също и участник в есенния благотворителен сезон на „Стани богат”.

Във финалният епизод на „Стани богат” министър Цветанов ще сподели, че преди да постъпи в редиците на МВР три месеца се е трудил като общ работник на строеж, където разбърквал и носел пясък и чакъл. Семейната приятелка на фамилия Цветанови – Зоя Паунова, ще разкаже в предаването повече за това как се забавляват всички заедно и кой готви по време на семейни събирания. Вицепремиерът ще разкрие, че помага на съпругата си Деси в домакинските задължения, включително и с прахосмукачката и че даже си глади сам панталоните. По-малката дъщеричка на министъра също ще бъде в студиото на „Стани богат”. На въпроса на водещия кой командва вкъщи, тя категорично ще заяви: „Мама!”.

За бременността на жена си, как се е появила идеята за трето дете и за името на очакваната рожба ще сподели Цветан Цветанов също така.  Братът на съпругата му Владо ще му бъде жокер в играта на въпроса: „При обявяване независимостта на коя държава нейният пръв премиер казва: „За мен това е момент на мъка?” /Алжир, Ангола, Гватемала или Сингапур/. Вътрешният министър ще отговаря още на въпроси от област строителство, химия, география, спорт и ще добави към общата сума на каузата 10 000 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !