профили

Деян Донков

Деян Донков

Рождена дата: 29.08.1974
Пол: Мъж

Деян Донков е роден през 1974 г. във Видин. Завършва Актьорско майсторство в класа на проф. Енчо Халачев и Снежина Танковска през 1997 г.,а после и магистратура при проф. Крикор Азарян. В началото работи на свободна практика, после се изявява на сцената на Театър Българска армия, а от 2003 г. е в трупата на народния театър.Първата му роля в киното е малка – барман в скандализиралия българското общество сериал Дунав мост. После идва и нещо по-сериозно – Огледалото на дявола. Оттогава се е снимал в повече от 15 български и чужди продукции. Сред тях са Изпепеляване, Разследване на Иглика Трифонова, Откраднати очи. За изпълнението си в Емигранти на Ивайло Христов и Людмил Тодоров получава ”Златна роза” на фестивала във Варна през 2003 г. и специалната награда на международната критика ФИПРЕССИ на София Филм Фест през същата година.На театрална сцена Деян Донков има над 30 роли и множество награди. През 1999 г. получава ”Аскеер” за дебют за ролята на Валмон в Опасни връзки, две години по-късно взима ”Икар” за най-добра мъжка роля за Лазар в Бая си на бълхите, през 2003 г. отново получава ”Икар” отново за най-добра мъжка роля за Платонов в едноименната пиеса, през 2004 г. взима ”Аскеер” за поддържаща роля за Беляев в Месец на село, а през 2007 г. отново е с ”Аскеер” за мъжка роля в Дон Жуан на Александър Морфов.Участва в Напразните усилия на любовта, Три сестри, Опасни връзки, Недостъпната, Бетовен 21 и т.н.

отпечатай новината

Новини

Деян Донков става Калигула в Народния

Деян Донков е новият театрален Калигула, когото...

Ромката на Деян Донков чака бебе

Ромката на Деян Донков—Сали е бременна....

Деян Донков: Мога сам да си направя свирка

Деян Донков изпростя тотално, възмущават се приятели на...

Аня Пенчева и Деян Донков в нов филм

Най-новият игрален филм от сценариста...

Деян Донков с нова муза

Филмът на Николай Волев „Извън пътя“, заснет...

Деян Донков влезе в болница

Деян Донков пипна коварен грип. Толкова коварен, че се...

Радина Кърджилова и Деян Донков с таен брак?

Радина Кърджилова сподели нова снимка в профила си в...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

03
Елица Иванова 05.03.2011 19:15ч.

към Лола Илиева е права искаме да гледаме театър и филми с трезви хора , на него му личи на всяка постановка , че е пил .Съжалявам .

02
Лола 06.12.2010 07:04ч.

Е как може да си толкова злобна и тъпа? Горката Ваня Илиева! Какво ли толкова й е сторил Деян Донков? Не казва

01
Ваня Илиева 30.11.2010 20:58ч.

дръж яко чашата и жените , той Андрей Баташов , те чака , НО ЕДВА ЛИ ЩЕ ОТИДЕШ В АЛЕЯТА НА АРТИСТИТЕ , все пак не си толокава велик и хубав колкото и да ти е мъчно