профили

Деян Донков

Деян Донков

Рождена дата: 29.08.1974
Пол: Мъж

Деян Донков е роден през 1974 г. във Видин. Завършва Актьорско майсторство в класа на проф. Енчо Халачев и Снежина Танковска през 1997 г.,а после и магистратура при проф. Крикор Азарян. В началото работи на свободна практика, после се изявява на сцената на Театър Българска армия, а от 2003 г. е в трупата на народния театър.Първата му роля в киното е малка – барман в скандализиралия българското общество сериал Дунав мост. После идва и нещо по-сериозно – Огледалото на дявола. Оттогава се е снимал в повече от 15 български и чужди продукции. Сред тях са Изпепеляване, Разследване на Иглика Трифонова, Откраднати очи. За изпълнението си в Емигранти на Ивайло Христов и Людмил Тодоров получава ”Златна роза” на фестивала във Варна през 2003 г. и специалната награда на международната критика ФИПРЕССИ на София Филм Фест през същата година.На театрална сцена Деян Донков има над 30 роли и множество награди. През 1999 г. получава ”Аскеер” за дебют за ролята на Валмон в Опасни връзки, две години по-късно взима ”Икар” за най-добра мъжка роля за Лазар в Бая си на бълхите, през 2003 г. отново получава ”Икар” отново за най-добра мъжка роля за Платонов в едноименната пиеса, през 2004 г. взима ”Аскеер” за поддържаща роля за Беляев в Месец на село, а през 2007 г. отново е с ”Аскеер” за мъжка роля в Дон Жуан на Александър Морфов.Участва в Напразните усилия на любовта, Три сестри, Опасни връзки, Недостъпната, Бетовен 21 и т.н.

отпечатай новината

Новини

Уош МС: Радина лично ми се оплака за Деян Донков

Рапърът Уош МС довери, че бившата му приятелка -...

Ухажор преследва Радина Кърджилова

Радина Кърджилова от няколко дни се люшка между радостта...

Деян и Радина го правят на улицата

Любовта на Радина Кърджилова и Деян Донков е по-страстна...

Деян Донков става рок певец

Актьорът Деян Донков влиза в образа рок звезда в новия...

Деян: Радина е лабилна

Актьорът Деян Донков за пореден път отрече клюките по...

Деян пак преби Радина

Бруталните отношения на двойката отдавна не са тайна за...

Деян донков пиян от 11 сутринта

Деян Донков все повече затвърждава амплоато си на...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

03
Елица Иванова 05.03.2011 19:15ч.

към Лола Илиева е права искаме да гледаме театър и филми с трезви хора , на него му личи на всяка постановка , че е пил .Съжалявам .

02
Лола 06.12.2010 07:04ч.

Е как може да си толкова злобна и тъпа? Горката Ваня Илиева! Какво ли толкова й е сторил Деян Донков? Не казва

01
Ваня Илиева 30.11.2010 20:58ч.

дръж яко чашата и жените , той Андрей Баташов , те чака , НО ЕДВА ЛИ ЩЕ ОТИДЕШ В АЛЕЯТА НА АРТИСТИТЕ , все пак не си толокава велик и хубав колкото и да ти е мъчно