профили

Сара Джесика Паркър

Сара Джесика Паркър

Рождена дата: 25.03.1965
Пол: Жена

Сара Джесика Паркър е родена на 25 март 1965 година в Нелсънвил, Охайо, САЩ. Позната е на широката аудитория преди всичко като Кари Брадшоу, героинята от популярния тв сериал Сексът и градът. Но истинската Сара е много далеч от шеметната, невротична нюйоркчанка. Упоритата работа е част от тежкото й детство – тя е едно от осемте деца, родителите й са на социални помощи по онова време.
 Сара се възполва от злополучното си детство, за да придобие мотивация да стане голяма звезда. Вероятно това е и типичната огнена амбиция на един истниски зодиакален Овен. Крайният резултат е - жена, сякаш създадена специално за Бродуей, надарена с трите неща, които се ценят най-високо там: певчески, танцови и актьорски способности. 
Подготвена добре в пеенето и танците, още като дете Сара е избрана в състава на бродуейската продукция The Innocents, което става и причина семейството да се премести в Ню Джърси.
Вече професионална изпълнителка, учила в American Ballet School и Професионална детска школа, Сара е избрана и в състава на Звукът на музиката (заедно с четирима роднини) и накрая се оказва в главната роля на бродуейския хит Ани.
След година в ролята на волното сираче, Сара се записва в гимназията Dwight Morrow, като междувременно продължава да трупа кредити в актьорското си резюме – в един тв филм и в една от главните роли в комедийния тв сериал Square Pegs през 1982.
След завършването на гимназията Сара решава да се отдаде напълно на театъра и киното, вместо да продължи образованието си. По-малко от година след Square Pegs, Сара вече получава второстепенни роли в няколко филма и главната роля в тийнейджърския Girls Just Want To Have Fun. Следват още роли в тв филми и сериали и най-накрая роля в по-голям филм като любовница на Стив Мартин в комедията от 1991 L.A. Story.
Скоро започват да се редят и по-сериозни участия – с Никълъс Кейдж в Меден месец във Вегас (1992), Hocus Pocus (1993), с Брус Уилис в Точен прицел (1993) и Ед Ууд (1994). Като голяма почитателка на Уди Алън, Сара е щастлива да играе заедно с него в тв филма The Sunshine Boys през 1995, а същата година получава и главната роля в Miami Rhapsody.
1996 е напрегната година с роли в Клуб Първа съпруга, If Lucy Fell, Extreme Measures и Марсиански атаки. Докато си създава име в киното, Сара печели и уважение като театрална актриса с главната си роля като куче (трудно е за представяне, но е вярно) в оф-бродуейската постановка на Sylvia, и на Бродуей с How to Succeed in Business Without Really Trying (където играе и настоящият й съпруг Матю Бродерик), и в номинирания за Тони Once Upon a Mattress.
Но звездният час на талантливата актриса идва с ролята на манхатънската журналиска – авторка на рубрика за секса - Кари Брадшоу в сериала на HBO Сексът и града.
Ролята сякаш е писана буквално за нея и Златният глобус за най-добра актриса през 2000 година не беше изненада за никого.
 

отпечатай новината

Новини

Сара Джесика Паркър с близначките в Сицилия

Актрисата Сара Джесика Паркър е на семейна почивка със...

Сара Джесика Паркър на 53

Актрисата от "Сексът и градът" Сара Джесика...

За кого ще гласува Сара Джесика Паркър

След като преди седмица звездата от „Сексът и...

На пазар със Сара Джесика Паркър срещу 400$

Airbnb стартира нова секция "Впечатления" в Ню...

Сара Джесика Паркър се изповяда

През тази година Сара Джесика Паркър навърши 52....

Вижте новата Кари Брадшоу

Когато Дан Клей, 32-годишен мъж, променя профила си в...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !