профили

Ивана

Ивана

Рождена дата: 31.01.1970
Пол: Жена

Ивана, примата на фолка, е родена на 31 януари 1970 г. в Айтос. Като единствено дете в семейството, момичето не е лишавано от нищо. Наравно с любовта си към лудориите, Ваня Тодорова Калудова проявява афинитет и към музиката. В Свищов бъдещата звезда на сцената завършва висшето си образование, специалност търговски бизнес и посредничество, а по-късно учи право в Бургаски свободен университет. Но прекъсва  само след един семестър, тъй като се омъжва. За тази стъпка от живота си, певицата избягва да говори.
За първи път Ивана се изявява като певица в ресторант, където баща й свири с оркестъра си. Налага се тя да пее, тъй като титулярката се разболява. Представя се толкова добре, че получава покана да пее през цялото лято.
Талантът на Ваня е забелязан от Митко Димитров. Тя свири със създадената от нея дамска група Прима +. Съвсем скоро певицата среща дамата с бозука - Стояна в едно заведение. Кани я да се присъедини към състава. Късметът се усмихва на певицата и тя получава възможност да се пребори за място сред най-добрите. Съдбата се намесва и при избора на артистичен псевдоним. Ваня става Ивана. С това име тя придобива международна известност. Първата песен, която записва, е Идол. Следва дует с Коста Марков - Дърво без корен. Едва третият й запис -100 патрона, се превръща в тотален хит.
Следват незабравими парчета като Да падат дрехи и задръжки, К’ъв си ти, бе, Шампанско и сълзи, Убиец на любов, Доза любов, Ние сме номер едно, Нещо нетипично, Не е ваша работа, Като на 17, Ах, тези пари, Празник всеки ден, Това е парчето.

отпечатай новината

Новини

Варна Мези със Сигнал, Ивана, Тита и Годжи

Популярният български фестивал Мези продължава своя тур и...

Ивана на 50 с кмета Тотев

50-годишен юбилей и 20 години на сцената отбеляза Ивана....

Ивана: Уча се да приемам себе си

„Започнах да се уча да приемам себе си такава,...

Дара започнала да пее заради Ивана

Като малка тийнсензацията Дара била заклета чалгарка....

Ивана крие аборт от Митьо Очите

Ивана крие мрачна тайна с любовен привкус – преди...

Надежда и Ивана си поделиха Стоян Алексиев

Битието на палавия актьор Стоян Алексиев напоследък е...

Хит на Ивана стана чилаут

Дъщерята на брадърката, певица и писателка Ваня Щерева...

Няма коментари към този профил !