профили

Цветелина

Цветелина

Рождена дата: 31.07.1976
Пол: Жена

Цветелина е родена е на 31 юли 1976 г. в град Петрич, България, зодия Лъв. След нейното раждане семейството й се премества да живее в град Варна. Има две по-големи сестри - Валя и Екстра Нина, и двама братя - Янек и Добромир.
Първите ѝ изяви са с детски танцов ансамбъл "Китка цвете" - град Варна, с художествен ръководител Йордан Илиев. Завършва в музикална паралелка на училище "Екзарх Йосиф" в Разград със специалност "Нaродно пеене". През това време работи с най-добрия оркерстър "Хармония", който се оказва една много добра школа за певицата.
След завършването на музикалното училище работи с няколко музикални формации и няколко месеца в ансамбъл "Обреди" във Варна. През 1997 г. издава първия си самостоятелен албум "Смених любовта за песента" с Пайнер студио. По него тя работи с Радо Шишарката, Ленко Драганов, Митко Петров, Пламен Толев и Митко Митев.
Цветелина залага от самото начало на собствен стил и за кратко време песните й се превръщат в хитове. Репертоарът й се състои от авторски песни. През 1999 г. Цветелина единодушно печели наградата на журито с песента "Ето ме" на Първия национален фестивал за нова авторска песен "Тракия фолк", провел се в град Стара Загора. Същата година третият ѝ самостоятелен албум "Здраве да е" печели наградата "Албум на годината" от списание "Нов фолк" и радио "Сигнал +". Слушателите на радио "Ритмо" определят песента "Няма 6-5" от албума "Здраве да е" за хит на годината.
През 2000 г. Цветелина отново печели първа награда на журито на фестивала "Тракия фолк" с песента "Отиваш си". През същата година Цветелина печели Награда на публиката и Tрета награда на журито на фестивала "Пирин фолк 2000" с песента "Ранена душа".
"Няма да е все така" е името на четвъртия албум на Цветелина, който излиза на музикалния пазар с три различни обложки.
На 3 юни 2001 г. в град Пловдив ражда първородния си син Лъчезар. 4 месеца след раждането Цвети отново се завръща на сцената при своите почитатели. За първи път се появява на фестивала "Пирин фолк 2001" с песента "Син си имам", посветена на малкия Лъчко.
На 28 април 2002 г. излиза петият самостоятелен албум на Цветелина "Син си имам". Това е първият албум, който тя продуцира сама. Хитове от него стават песните: "Син си имам", "Живей за двама", "Не питай защо". Албумът съдържа 10 песни, като половината от тях са народни. През април 2003 г. е поканена да открие ресторант "Булгаро" в Канада с шест концерта, а през месец май пее за българите в Кипърския курорт Агия Напа. Шестият ѝ самостоятелен албум "Любовта е като сянка" излиза на 28 януари 2004 г. Цветелина отново продуцира и този албум сама. Пилотна песен е "Сърце от камък". С песента "Мамо" Цветелина печели втора награда на фестивала „Пирин фолк България“ в Банско. Песента е по текст на Катя Кирянова, музика и аранжимент на Светослав Лобошки. Хитове от този албум стават "Internet любов", "Непростимо", "Любовта е като сянка". През 2005 г. Цветелина записва два успешни хита - "Чалга до дупка" и "След дъжд - качулка". В края на 2005 излиза дуетът с Екстра Нина "Недостъпен" и баладата "Тялом съм тук, духом съм там". 2006 година тя записа и два дуета със Сашо Роман - "Вече късно е" и "Спомени".

отпечатай новината

Новини

Цветелина обновена и по-виртуална от всякога!

За всички свои почитатели цветето на фолка и нейният екип...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !