профили

Шарън Стоун

Шарън Стоун

Рождена дата: 10.03.1958
Пол: Жена

Шарън Стоун е американска актриса, манекенка и продуцент. Родена е в Мийдвил, Пенсилвания. Стоун прави своя дебют в киното с кратко, но запомнящо се появяване – тя е русата богиня, зърната от Уди Алън, докато той седи в отминаващ влак в “Спомени от звезден прах”. Първата й централна роля е като приятелката на Райън О`Нийл – млада актриса, която не вижда грешките си в “Непреодолими различия”. Получава роли и във филмите “Мините на цар Соломон”, “Алън Куотърмейн и изгубеният град на златото”,  “Екшън Джексън”, “Ножици”, “Той каза, тя каза”, които се оказват безценни за изграждането й като актриса.
Едва обаче в “Зов за завръщане”, в който работи заедно с Арнолд Шварценегер, Шарън си извоюва признанието на критиците. Малко след това  играе с Майкъл Дъглас в “Първичен инстинкт” – филмов хит за 1991г., носителка е на номинация за “Златен глобус”за запомнящото се изпълнение на ролята на Катрин Трамел.
След това играе в психосексуалния трилъл “Сливър” – световен фаворит на боксофискласациите, играе и с Ричард Гиър в “Интерсекшън” – отзивите, за който показват, че е направила роля, която се различава от очакванията на публиката. За изпълнението си в “Казино” – където партнира на Робърт де Ниро, под режисурата на Мартин Скорсезе, тя е номинирана за награда на Академията в раздела за “Най-добра актриса” за 1995г. Филмът ни я представя като Джинджър, момиче от Лас Вегас, което бавно се самоунищожава като съпруга на бандит. През 1996г. Шарън играе убийца в “Последен танц” и ледена, носеща смърт, любовница в “Диаболично”.
Следващата поява на Стоун е в “Муза” – партнира на Албърт Брукс в тази комедия, на която той е режисьор и сценарист.

отпечатай новината

Новини

Шарън Стоун позира гола за Vogue

През март Шарън Стоун навърши 61 години, като по този...

Стилният инстинкт на Шарън Стоун

Вече всички разбрахме, че костюмът е новото черно, а...

Шарън Стоун отбеляза 61 с целувчена торта

Звездата от Първичен инстинкт Шарън Стоун навърши 61...

60-годишната Шарън Стоун разходи младо гадже в Испания

Шарън Стоун не си губи времето и се радва на високите...

Шарън Стоун се раздели с младото си гадже

60-годишната Шарън Стоун се е разделила с по-младото си...

Шарън Стоун и Джон Малкович в антуража на Новият папа

Шарън Стоун и Джон Малкович ще се включат в снимките на...

Шарън Стоун показа в какъв лукс тъне

Покупката на този недвижим имот става след ролята ѝ в...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !